Şırnak'ta en az 5 özel harekatçı öldürüldü

Şırnak'ta İsmetpaşa Mahallesi'nde bir eve özel harekatçıların girdiği esnada meydana gelen patlamada binanın çökmesiyle 5 özel harekatçının öldüğü öğrenildi.

Patlamada yaralanan 9 özel harekatçı ise hastaneye kaldırıldı.

Devletin soykırım saldırılarına karşı özyönetim direnişinin 32 gündür devam ettiği Şırnak'ta akşam saatlerinde İsmetpaşa Mahallesi'nde bir eve giren 7 JÖH ve PÖH elemanı patlayıcı ile çökertilen binanın enkazı altında kaldı.

Aralarında rütbelilerinden bulunduğu enkaz altında kalanlara bölgedeki çatışma nedeniyle uzun süre takviye gitmedi.

Çatışmaların yoğunlaştığı bölgede enkaz uzun süre kaldırılamadı. Daha sonra bir grup özel harekatçı bölgeye sevk edildi ve çatışmalar burada yoğunlaştı.

Saatler sonra kaldırılabilen enkazın altında 5 özel harekatçının cenazesi çıkarıldı. Binadan 2 özel harekatçı ise yaralı olarak çıkarıldı.

Bölgeye sevk edilen ambulanslarla yaşamını yitiren 4 ölü, 2'si yaralı JÖH'ler 23. Jandarma Sınır Tümen Komutanlığı'na götürüldü.

Yaşamını yitirdiği belirlenen bir PÖH ise Şırnak Devlet Hastanesine kaldırıldı.

Öte yandan çöken enkazda kalan özel harekatçıları kurtarmak için bölgeye sevk edilen askerler ile YPS/YPS-JIN üyeleri arasında çıkan çatışmalarda ise 7 özel harekatçının yaralandığı bildirildi.

Yaralanan özel harekatçılarında UMKE'ye ait ambulanslarla 23. Jandarma Sınır Tümen Komutanlığına götürüldü. sevk edildi.

Özyönetim alanlarından olan İsmetpaşa'da binanın çökmesinin ardından yaşanan çatışmadan sonra devlet güçlerinin bölgede çekildiği bildirildi.

Kent çevresine yerleştirilen tank, obüs ve toplarla mahalleler bombalanmaya devam ederken Bahçelievler Mahallesi'nde yer yer yoğun çatışmalar yaşanıyor.