'Şırnak’ta öldürülen 40 özel harekatçının cenazesi denetimimizdedir'

YPS Genel Koordinasyonu yaptığı açıklamada, ‘’15 Nisan’da Şırnak’ta üç binanın patlatılması sonucu öldürülen 40 özel harekatçının cenazeleri birimlerimizin denetimindedir’’ dedi.

YPS Genel Koordinasyonu, son iki günde Şırnak ve Nusaybin’de yaşanan çatışmaların bilançosunu açıkladı.

YPS, Şırnak’ta öldürülen 40 Özel harekatçının cenazelerinin denetimlerinde olduğunu açıkladı.

Açıklamada, Nusaybin’de bombardıman ve çatışmaların davam ettiği bildirildi.

YPS Genel Koordinasyonu tarafından yapılan açıklamada, ‘’Nusaybin ve Şırnak'ta öz yönetim direniş eylemleri devam etmektedir. Şırnak'ta saray çetelerinin yoğun bir saldırı gerçekleştirdiği ve büyük bir direniş ile karşılaşıp ağır kayıplar verdiği bilgisi dün kamuoyu ile paylaşılmıştı. Şırnak'ta yoğun çatışmalar ve katliamcı güçlerin hava bombardımanı devam etmektedir’' denildi.

YPS açıklamasında şu bilgiler verildi.

ŞIRNAK:

15 Nisan günü Bahçelievler mahallesi ana cadde üzerinde YPS birimlerimizin yaptığı atışlar sonrasında 1 kobra tipi zırhlı araç kullanılamaz hale gelirken burada 3 saray çetesi de ölmüştür. Aynı gün eski Emniyet tarafında çeteler 1 eve girmek isterken birimlerimizin hedef alarak yaptığı atışlar sonrasında 6 saray çetesi ölürken 1 saray çetesi de yaralanmıştır.

16 Nisan günü Valilik yerine yakın bir mevkiide 1 kobra tipi zırhlı araç, birimlerimizin yaptığı atışlar sonrasında kullanılamaz hale gelmiştir. Ancak içindeki ölü ve yaralı özel harekatçı hakkında henüz bilgi edinilememiştir. Netleşen bilgiler daha sonra halkımız ile paylaşılacaktır. 2 gündür Bahçelievler mahallesinde yoğun çatışmalar yaşanmaktadır. 2 gündür Gümüştepe Mahallesi ve Yeni Mahallede katliamcı devlet güçlerinin yoğun bombardımanları devam etmektedir. Ayrıntı bilgi daha sonra paylaşılacaktır.

CENAZELER BİRİMLERİMİZİN DENETİMİNDE

Kamuoyuyla paylaşılan 15 Nisan günü İsmetpaşa Mahallesindeki eylemde 3 binanın patlatılması sonucu en az 40 saray çetesi öldürülürken çok sayıda çete de yaralanmıştır. Cenazeler YPS birimlerimizin denetimindedir.

Şırnak'ta 10-15 Nisan günleri arasında şehit düşen 2 YPS üyemizin sicil bilgileri ise şöyledir;

Hebun Azad / Bedrettin Işık / Anne: Mesude – Baba: Mashar / Doğum Yeri: Nusaybin / Silopi’de şehit düştü.

Tufan Amed / Baran Kaval / Anne: Havva – Baba: Ramazan / Doğum Yeri: Amed

NUSAYBİN:

15 Nisan günü Koçer mahallesinde YPS JIN birimlerimizin yaptığı atışlar sonrasında 1 özel harekatçı öldürülmüştür. Yine bir gün sonra aynı yerde 1 dron keşif uçağı birimlerimiz tarafından düşürülmüştür. Bu keşif uçağı birimlerimizin elindedir. Çatışmaların devam ettiği mahallede düşmanın tank, obüs ve havanla bombardımanı devam etmektedir.