Şırnak’ta Saray güçleri püskürtüldü

Şırnak’ta ablukanın 31'nci gününde İsmetpaşa ve Cumhuriyet mahallelerine girmeye çalışan devlet güçleri, YPS/YPS-JIN üyelerinin direnişi karşısında geri çekilmek zorunda kaldı. Her iki mahalle sabah saatlerinde bu yana aralıksız bombalanıyor.

Şırnak’ta 31'nci gününde devam eden soykırım saldırılarında dün gece İsmetpaşa ile Cumhuriyet mahallelerine giremeyen devlet güçleri, mahalleleri sabah saatlerinden bu yana mahalleleri bombardımana tutmaya devam ediyor.

İKİ MAHALLEYE BOMBARDIMAN

Özel harekatçıların dün gece kent meydanındaki Öğretmenevi ve Kaniya Jêr bölgesinden kente sızma girişimleri YPS ve YPS-JIN üyelerinin direnişi ile karşılaştı. Yaşanan şiddetli çatışmaların ardından mahalleye giremeyen devlet güçleri bulundukları konuma çekilere mahalleleri bombardımana tutmaya devam ediyor. Sabah saatlerinden bu yana İsmetpaşa ile Cumhuriyet mahalleleri arasında bulunan Öğretmenevi ile Kaniya Jêr bölgesi kentin etrafında yerleştirilen tank, top ve obüslerle yoğun bir şekilde bombalanıyor.

Öte yandan dün gün içerisinde yoğun bombardıman altına alınan Bahçelievler Mahallesi'nde de birçok evin yıkıldığı görüldü. Mahallede ulaştığımız siviller bombardımanda herhangi bir can kaybının olmadığını ancak birçok evin yakıldığını kaydetti.