Şırnak’ta son günlerin en şiddetli çatışması

Şırnak’ta devam eden soykırım saldırılarında şiddetli çatışmalar yaşanırken, mahallelere giremeyen devlet güçleri kenti yakıp yıkıyor.

Şırnak’ta devletin soykırım saldırılarına karşı özyönetim direnişi 34’ncü gününe girdi. Kente yönelik bombardıman aralıksız bir şekilde devam ederken, yer yer de şiddetli çatışmalar yaşanıyor. Son günlerde en şiddetli bombardıman ve çatışmaların yaşandığı İsmetpaşa ile Cumhuriyet mahallerine yönelik bombardıman ve çatışmalar sabah saatlerine kadar devam etti. Günlerdir bombardıman altındaki her iki mahallede yüzlerce ev ve işyeri ise yerle bir edildi.

DEVLET GÜÇLERİ EVLERİ YIKIYOR

Özsavunma direnişinin olduğu mahallelerinin yanı sıra Gündoğdu, Tekser ve Vakıfkent gibi mahallelerde de şiddetli çatışmalar yaşandı. Çatışmaların sonuçları hakkında ayrıntılı bilgi edinilemezken, birçok evin hasar gördüğü öğrenildi. Yeni Mahallesi'ne yapılan top atışlarının ardından mahallenin çevresinde de yer yer şiddetli çatışmalar yaşanıyor.

Bu arada kent merkezindeki birçok işyeri ise devlet güçleri tarafından ateşe veriliyor. Ortaya çıkan bir görüntüde devlet güçlerinin bir binayı ateşe verdiği görülüyor. İtfaiye ekiplerinin yanan binayı söndürmesine ise izin verilmedi.

AMBULANS HAREKETLİLİĞİ

Öte yandan önceki gün İsmetpaşa Mahallesi'nde özel harekâtçıların konuşlandığı 3 binanın patlayıcılarla imha edilmesinin ardından yaşanan çatışmalarla birlikte kentte yoğun bir ambulans hareketliliği yaşanıyor. AFAD'a bağlı Ulusal Medikal Ekipleri'ne (UMKE) bağlı ambulansların Şırnak Devlet Hastanesi ile 23. Jandarma Sınır Tümen Komutanlığı arasındaki yoğun hareketliliği devam ediyor.

41 ÖZEL HAREKATÇI ENKAZ ALTINDA KALMIŞTI

Önceki gün imha edilen 3 binanın enkazı altında 41 özel hatekatçı kalmış, bunların büyük bölümü ölmüştü.