Süleymaniye’de işgale tepki toplumsal öfkeye dönüştü

Süleymaniye'de meydanlara akan binler, "Rojava yalnız değil, arkasında Kürdistan var" sloganı ile işgal ve soykırım saldırılarına tepkisini gösterdi.

Türk devletinin Kuzey Doğu Suriye’ye yönelik düzenlediği işgal saldırılarına tepkiler sürüyor. Güney Kürdistan’ın Süleymaniye kentindeki tepki toplumsal öfkeye dönüşüyor. Meydanlara akan binler, “Rojava yalnız değil, arkasında Kürdistan var” sloganını haykırarak öfkelerini dile getirdi.

Türk devletinin Kuzey Doğu Suriye’ye yönelik başlattığı işgal saldırılarına Başurê Kürdistan’da ilk günden gösterilen tepkiler toplumsal öfkeye dönüşüyor.

Başurê Kürdistan ve Rojhilatê Kürdistan’ın ünlü sanatçılarınn öncülük ettiği kitlesel bir yürüyüşle işgal saldırıları protesto edildi. İşgal saldırlarına tepki göstermek için sanatçı, aydın, yazarş, siyasi aktivist, sivil toplum örgütü üyesi, gazeteci, yaşlı, kadın, gençlerden oluşan binlerce kişi Süleymaniye’nin Saholeke sokağından Bağê Gişti’ye doğru yürüyüşe geçti.

Yürüyüş boyunca, “Berxwedan şanazî, serbestî û azadî ye”, “Rojava ne bi tenê ye”, “Rojava niştiman û xawenî hemû man e û Kurdistan piştevanî ye”, “Bijî berxwedana Rojava” ve “Faşîst Erdoğan” sloganları atıldı.

Yürüyüşten sonra sanatçılar, aydın, yazar, sivil toplum örgütleri temsilcilerinin yaptığı konuşmalarda, ulusal birlik çağırıları yapılırken, “Rojava’yı hepimizin çok güçlü bir şekilde sahiplenmesi gerekiyor” denildi.