GÖRÜNTÜLÜ

Süryani halkı da Öcalan'ı sahiplendi: Bizim de önderimiz!

Direnişçilere Süryani halkı da destek ziyaretinde bulundu. Amed ve Mardin’den gelen Süryaniler, açlık grevi direnişçilerini selamladı.

Öcalan için başlatılan açlık grevine destek veren Süryaniler, bir an önce Öcalan'dan haber almak istediklerini belirtti.

Kürt Halk Önderi Abdullah Öcalan ile görüşülmesi talebiyle başlatılan süresiz ve dönüşümsüz açlık grevi, 5. gününde devam ediyor. Kürt siyasetçilerin de aralarında olduğu yazar, sinemacı, gazeteci, tiyatrocu 50 direnişçi, sabah saatlerinde ziyaret ediliyor.

Direnişçilere Süryani halkı da destek ziyaretinde bulundu. Amed ve Mardin’den gelen Süryaniler, açlık grevi direnişçilerini selamladı.

HOBİL: ÖCALAN, DÜNYANIN BARIŞ GÜCÜDÜR

Süryani, Kürt ve Mezopotamya halkının Önderliğini kaybetme korkusu yaşadığını belirten Süryani Şabo Hobil, Türk devletinin Kürtleri imha etmeye çalıştığını söyledi. Öcalan’a uygulanan tecridin tüm Mezopotamya halkını zorladığına dikkati çeken Hobil, şöyle devam etti: "Kendisine ne oldu, ne yapıyor, orada kimse bilmiyor. Burada Kürt halkının başlattığı bu dayanışmaya bizler destek veriyoruz. Süryani halkı her zaman Kürt halkı ile kardeşçe yaşamak isteğini dile getiriyor. Öcalan benim için bir önderdir. Mezopotamya halklarının önderidir ve bu dünyanın barış gücüdür. Bütün dünyadaki ülkeler Öcalan’ı methediyor ama yanındaki birileri onu görmüyor bile. Biz önderimizi bugün hemen bırakmalarını istiyoruz.’’

AKAY: ÖCALAN SÜRYANİ KADINLAR İÇİN BÜYÜK ANLAM İFADE EDİYOR

Süryani Kadın Derneği Yöneticisi Barbera Akay, bugün buraya Kürt arkadaşlarına destek olma amacı ile geldiklerini ve Öcalan’dan haber almak istediklerini belirtti. Öcalan’dan haber alınmamasının ve ne halde olduğunun bilinmemesinin kaygı verici olduğunu söyleyen Akay, ‘’Öcalan, Süryani kadınlar için çok anlam ifade ediyor çünkü barış isteyen bir liderdir. Bizim için çok büyük bir anlamı var, Sayın Öcalan’ın. Açlık grevinde bulanan arkadaşlarımıza başarılar diliyoruz ve tek talebimizin Öcalan’dan haber almak olduğunu söylüyoruz’’ dedi.

GABRİEL: ARTIK BU TECRİDE 'DUR' DİYELİM

Midyat Süryaniler Derneği Başkanı Yakop Gabriel de şöyle dedi: "Artık bu tecride 'dur' demenin zamanı geldi. Biz Süryani halkı olarak bu açlık grevine hem destek veriyoruz, hem de her şeye hazır olduğumuzu söylüyoruz. Halkların kardeşliği için devamlı dayanışma içerisinde olacağız.’’

ÖZDEMİR: SÜRYANİLER DE MERAK EDİYOR

Süryani Kadın Derneği Başkan Yardımcısı Teodora Özdemir, Kürt Halk Önderi Abdullah Öcalan’ın sadece Kürtler değil Süryani halkı tarafından da merak edildiğine dikkati çekti. Kürt ve Süryani toplumunun beraber mücadele ettiğini söyleyen Özdemir, Öcalan'ın özgürlük ve barış için mücadele ettiklerini söyledi.