Talabani'den AKP'nin mektubuna yanıt

Türk Hükümetinin, YNK yönetimine bir mektup göndererek destek istediği ortaya çıktı. Mektubun gönderildiği, Irak parlamentosu YNK grubu başkanı Ala Talabani tarafından açıklandı.

Irak parlamentosu YNK grubu başkanı Ala Talabani, yaptığı açıklamada Türkiye'nin YNK'den Kuzey Kürdistan'daki Kürt halkına karşı devletin yanında yer almasını istediğini belirtti. 

Ala Talabani, facebook hesabından yayınladığı mesajında, Türkiye'nin bir mektup aracılığıyla YNK'den Türkiye'nin yanında yer almasını istediğini ifade ederek şunları belirtti: “Türkiye yönetimi, YNK yönetimine bir mektup göndererek YNK'den Kuzey Kürdistan'daki Kürt kardeşlerini desteklememesini istemiştir. Devlet ayrıca bizlerden Kuzey'deki kardeşlerimiz karşısında Türkiye cephesinde yer almamızı istemiştir.” 

Talabani açıklamasının devamında YNK yönetimi ve destekçilerine de çağrıda bulunarak “YNK yöneticileri ve onu destekleyenlerden dileğim Türk devletinin baskı ve zorlamalarına karşı gelmeleri ve bu taleplerini şiddetle reddetmeleridir. Çünkü YNK'nin temel stratejisi, her nerede olursa olsun Kürt halkını her yerde desteklemeye dayanmaktadır.” ifadelerini kullandı.

PKK DESTEKLENMELİDİR

Irak parlamentosu YNK grubu başkanı Ala Talabani açıklamasının sonunda “Kuzey Kürdistan'daki Kürt partilerinin ve özellikle de PKK'nin eylemlilikleri desteklenmelidir.” dedi.