Tevgera Azadi: Türk devleti KDP iş birliğiyle ilerliyor

Tevgera Azadi, "Türk devleti KDP iş birliğiyle Kurdistan Bölgesi topraklarında ilerledi. KDP, çok tehlikeli bir ortaklığa soyundu" dedi.

TEVGERA AZADI AÇIKLAMA

Tevgera Azadi ya Civaka Kurdistanê (Kurdistan Özgürlük Hareketi), Süleymaniye’deki genel merkezinde Kurdistan Bölgesi ile Irak’ın mevcut durumuna ilişkin basın toplantısı düzenledi.

Toplantıda açıklanan beyanname Tevgera Azadi Eşbaşkanı Selam Abdullah tarafından okundu.

Beyannamede şöyle denildi:

"Kurdistan Bölgesi, KDP’nin zalimane politikası nedeniyle anayasal ve hukuki bir boşluğa girmiş durumda. KDP defacto bir siyasi hegemonya olarak kurumlar üzerinde denetimsiz hakimiyetini sürdürüyor. KDP seçimlerin ve değişimin önündeki en büyük engeldir. Halkın kazanımlarını satarak ve taviz vererek ömrünü uzatmayı amaçlıyor. Kürt halkının en büyük düşmanı ile iş birliği yürütüyor. KDP, çok tehlikeli bir ortaklığa soyundu. Türk devleti KDP iş birliğiyle Kurdistan Bölgesi topraklarında daha da derine ilerliyor.

Tevgera Azadi bu saatten sonra stratejik açıdan her iki yönetim sistemine de alternatif olacak. Ancak bu tarihi süreci halkımızın yararına çevirebilmek ve Kurdistan’da Kurdistan Bölgesi’nin statüsünü koruyabilmek adına diyalog, demokrasi ve sorunların çözümüne ilişkin zeminin inşa edilebilmesi için her fırsatı kullanacağız. Seçimlerin özgür bir şekilde yapılması, Kurdistan Bölgesi halkının temsil edilebilmesi ve 140’ıncı madde ile maaş ve gelir sorunlarının federal hükümet ile anayasa çerçevesinde çözülmesi için yardımcı olacağız.”