GÖRÜNTÜLÜ

Til Berak halkı Türk işgaline karşı yürüdü

Türk devletinin Cerablus işgaline dönük protestolar sürüyor. Til Berak halkı da işgali protesto etti ve kararlı şekilde mücadele edecekleri mesajını verdi.

 

Türk devletinin işgal ve saldırılarına karşı Kuzey Suriye halkı eylemlere başladı. Arap halkının oluşturduğu Til Xelaf yürüyüşünden Til Berak halkı da yaptığı yürüyüş ile Türk devletinin işgal ve saldırılarını kınadı, “Her türlü işgal ve saldırıya karşı duracağız” mesajını verdi. Dün akşam saatlerinde Til Berak kent merkezinden şehir meydanına kadar yapılan yürüyüşte, Til Berak Halk Meclisi Başkanı Hasan Sadun ile Arap halkından ve Til Berak Meclis Üyesi Mihemed Ahmed Sileman yaptıkları konuşmada, Türk devletinin yıllardır Suriye halklarına karşı çeteler eli ile yürütmüş olduğu savaşa dikkati çekerek, "Yeni bir Osmanlı padişah olma hayalinde olan Erdoğan ülkemizi kan gölüne çevirdi” dedi.

Erdoğan çetelerinin Suriye halkına karşı katliamlarına ve uluslararası güçlerin sessizliğine de tepki gösterilen yürüyüşte, "Katil Erdoğan ülkemizden defol” sloganları atıldı.

'SURİYE HALKLARI İŞGALE İZİN VERMEYECEK'

Uzun yıllar çete işgalinde kalan Til Berak halkı da Türk işgaline karşı yürüdü. YPG ve YPJ’nin 20 Şubat 2015 tarihinde Til Hemis ve Til Berak hamlesi ile özgürleşen Til Berak YPG, YPJ’nin alanı çete ve mayın artıklarından temizlemesi üzerine geçtiğimiz aylarda evlerine dönüp normal yaşamlarına başlamıştı. 

Til Berak Şehitleri Meydanı'na kadar devam eden yürüyüşte konuşan Til Berak Halk Meclisi Başkanı Hesan Sadun, şunları ifade etti: "Türk devleti Suriye’de halkları birbirine düşüremedi, planları başarıya ulaşmadı ve yenildi. Erdoğan yeni Mercidabıt zaferleri ile kendisini padişah yapmak istiyor ama asla Suriye halkları işgaline izin vermez” dedi. 

Arap halkından ve Til Berak Halk Meclisi Üyesi Mihemed Ali Silemande, Arap, Kürt, Süryani halklarının kardeş olduğunu vurgulayarak, "Bundan sonra saldırılar nereden gelirse gelsin, Suriye halkları birlikte karşı durarak her türlü işgale karşı mücadele edecek" dedi.

Yürüyüşte "Suriye halkları birdir" ve "Katil Erdoğan" sloganları atılırken, halay çekildi.

...