TJK-E: Kriz ve kaosu Öcalan bitirir; hemen görüşülsün

TJK-E, kriz ve kaosa Öcalan'ın son verebileceğine dikkati çekerek, derhal İmralı'da görüşme sağlanmasını istedi.

Avrupa Kürt Kadın Hareketi (TJK-E), Kürt Halk Önderi Abdullah Öcalan'a dönük tecride ilişkin, Strasbourg'ta devam eden açlık grevinde açıklama yaptı.

Öcalan'da hâlâ haber alınamamasına tepki gösterilen açıklamada, Türk devletinin açıklamalarının kaygıları gideremeyeceği vurgulandı.

Darbe girişiminin ardından Öcalan'ın sağlık ve güvenliğine dair kaygıların yüksek düzeye çıktığına dikkat çekilen açıklamada, şöyle devam edildi:

"AK ve CPT gibi muhatap kurumlar sessizliğini koruyor. Oysa bu kurumların hiçbir izne tabi olmadan İmralı’yı ziyaret hakkı ve sorumluluğu var. CPT görev ve sorumluluklarına sahip çıkmadığı için Kürt halkının nazarında bu suça ortak görülüyor. 

Êzidî Kürtler, CPT ve AK’nin bu sorumluluğu yerine getirmesi için 23 Ağustos’ta Strasbourg‘ta süresiz  açlık grevi eylemi başlattı. TJK-E’nin de aktif desteklediği eylemin talepleri Kürt halkının talepleriyle ortaktır. CPT Kürt halkı ve dostlarının haklı kaygılarını gidermek yükümlülüğündedir. Çünkü konu Öcalan’ın sağlığı ve güvenliği olunca Kürt halkının iradesi ortaklaşmaktadır. Kendi yaşamını ortaya koymak da dahil tereddütsüz eyleme geçen bir halkın özgürlüğü Öcalan'ın özgürlüğüyle özdeşleşmiştir. 

'KÜRT KADINLARI ÖCALAN SAYESİNDE BİLİNÇLENDİ'

Bu irade en çok biz Kürt kadınlarıyla bütünleşmiştir. Çünkü Öcalan'ın ‘kadın özgürleşmezse toplum özgürleşmez‘ tespiti sayesinde Kürt kadınları siyasal, toplumsal alanda devrimsel nitelikte değişimler yaşamış, 21. yüzyılın en kanlı örgütü olan DAİŞ karşısında geliştirdikleri öz savunma ile Ortadoğu’nun aydınlık çehresi olmuşlardır. Biz Kürt kadınları  öz savunma, siyaset, diplomasi alanlarındaki varlığımızı Öcalan sayesinde kazandığımız özgürlük bilinciyle elde ettik, geliştirdik. İşte tam bu nedenle  özgürlüğümüzün garantisini  Öcalan'ın sağlığı ve güvenliğinde görüyoruz. Bu yüzden Öcalan için yapılacak her eylemde vardık, varız, var olacağız."

TALEPLER

Türkiye'deki kaos ve krizin tek çıkış yolunun Öcalan'ın inisiyatif alması olduğunu vurgulayan TJK-E, açıklamasının sonunda şunları kaydetti: 

"İlk izlenecek yol bir an önce Öcalan'ın sağlığı ve güvenliğinin sağlanmasıdır. Biz Kürt kadınları özgürlüğümüzün garantisi olan bu koşulun sağlanması ve temel insani bir talep olan görüşme hakkının sağlanması için sürekli eylemde olacağız. Yaşadığımız her yerde alanlara çıkıp Önderliğimizin özgürlüğünü talep edeceğiz. Bu konuda başta AB kurumları olmak üzere kamuoyunun Kürt halkı ve kadınlarının haklı taleplerine duyarlı olmasını bekliyoruz.

Temel taleplerimiz;

CPT’nin bir an önce İmralı’yı ziyaret edip sonuçlarını kamuoyuyla paylaşması,

Türkiye’nin askıya aldığı AİHS'in bir an önce  uygulanması,

İmralı başta olmak üzere siyasi tutsakların temel haklarından yararlanmasının sağlanması,

En temel insani hak olan aile ve avukat görüşü engelinin bir an önce kaldırılması için uluslararası hukukun devreye konulmasıdır."