Türk devleti Çelê'de sıkıştıkça takviye yapıyor!

Çelê'de gerilladan darbe yiyen Türk devleti, birçok ilden takviyeler yaptı.

Hakkari'nin Çelê (Çukurca) ilçesine yaklaşık 40 kilometre uzaklıkta bulunan Ertoş bölgesinde askerler ile HPG gerillaları arasında 31 Ağustos günü başlayan çatışmalar sürüypr. "Özel güvenlik bölgesi" adı altında yıllardır yasaklı olan Marûfan, Bilêcan ve Ziyaniş köyleri ile Serê Sêvê mıntıkasında yaşanan çatışmalarda, yüzlerce askerin 'yetersiz' kalması üzerine dün gece Van'da bulunan askeri taburlar başta olmak üzere, Yüksekova Efeler Taburu, Yüksekova Fatihler Timi ile Bolu Dağ ve Komando Tugayı'ndan özel harekat asker ve polisinin bölgeye sevk edildiği öğrenildi. 

HELİKOPTER VE AMBULANS HAREKETLİLİĞİ

Bölgeden iletişim kanalları tamamen kapalı olduğu için sağlıklı bilgi alınamıyor. Helikopter ve ambulans hareketliliği ise çatışmaların sürdüğünü gösteriyor. 

Öte yandan son iki gündür çatışmaların sıçradığı Geliyê Tiyarê'de (Kazan Vadisi) bulunan ve 24 Ağustos'ta "sokağa çıkma yasağı'nın ilan edildiği birçok köyden haber alınamıyor. 

Çok sayıda ambulansın asker kayıpları ve yaralılar için hazırda bekletilmesi de dikkati çekti. Hakkari Devlet Hastanesi başta olmak üzere birçok hastane de alarm durumunda.