Türk devleti hırsını Kürdistan doğasından çıkarıyor

23 Nisan'da işgal harekatı başlatan Türk ordusu ve ona bağlı çeteler yaklaşık 5 aydır aralıksız bir şekilde Kürdistan halkına ve doğasına yönelik saldırılarını sürdürüyor. Gerilla direnişine çarpan Türk ordusu hırsını Kürdistan doğasından çıkarıyor.

Türk devletinin 23 Nisan'da Medya Savunma Alanları'na yönelik başlattığı işgal saldırılarının ardından Metina, Zap, Heftanin ve Zagros dağlarında yol ve karakol yapmak için binlerce ağaç kesildi. Bêgova, Zaxo’nun Derkari ve Berwarî bölgelerinde çok sayıda köyün Türk devleti tarafından bombalanması sonucu bölge halkı büyük zarar gördü. Türk devletinin bombardımanı nedeniyle Metina ve Heftanin'deki birçok köy hala boşaltılıyor. Türk devleti bununla da kalmıyor, bu savaşta Güney Kürdistan'ın bütün zenginliklerini yok ediyor, ağaçları kesiyor, yakıyor ve bu şekilde Güney Kürdistan topraklarında varlığını kalıcı hale getirmek istiyor.

Türk devletinin Kürdistan toprakları üzerinde yürüttüğü işgal saldırılarına karşı gerilla yeni taktik ve yöntemlerle direniyor. Bu savaş gerçeği, Türk ordusunu büyük bir krizle karşı karşıya bırakmış durumda. Gerilla direnişine takılan Türk ordusu hırsını Kürdistan topraklarından çıkarıyor. Aylardır Kürdistan'ın her alanını bombalayan Türk ordusu tüm dünyanın gözünde insanlık dışı yöntemleri kullanarak, ağaçları kesiyor ve ormanları yakıyor. Direniş büyüdükçe faşist rejim Kürt halkını ve Kürdistan'ın doğasını yok ederek varlığını sürdürmek istiyor.

KÖYLERİ BOŞATLMAK İÇİN HALKIN BAĞ VE BAHÇELERİNİ YAKIYORLAR

Faşist Türk devleti Güney Kürdistan'daki işgalini kalıcı hale getirmek için her gün Kestê, Hirorê, Deşîşê, Seraro, Edin, Koordîne köylerini her gün bombalıyor ve çevredeki ormanları yakıyor. Tüm geçim kaynağı tarım ve çiftçilik olan bölge halkı, Türk devletinin saldırıları nedeniyle evlerinde ve topraklarında yaşayamıyorlar.

Gerilla güçlerine karşı yürüttüğü bu savaşı kaybeden Türk devleti, tüm öfkesini bölge halkından ve Kürdistan doğasından çıkarıyor. Kürt halkına yönelik soykırımında ısrar eden Türk devleti, doğanın gücünü de tanımıyor gibi görünüyor. İktidara geldiği günden bu yana ülkenin ormanlarını, su kaynaklarını, madenlerini, kıyılarını talan eden AKP hükümeti birçok doğa felaketinin yaşanmasına sebep oldu. Tüm kaynaklarını savaşa yatıran AKP hükümeti sel ve yangınlarda halka destek olmak yerine yeni baraj ve HES'ler yapıyor.