Türk devletinin yaraladığı bir YPG savaşçısı yaşamını yitirdi

YPG Basın Merkezi, Türk ordusunun Rojava-Kuzey Suriye Federasyonu topraklarında düzenlediği saldırıda yaralanan 2 YPG savaşçısından birinin yaşamını yitirdiğini açıkladı.

Yazılı bir açıklama yapan YPG Basın Merkezi, Türk ordusunun Rojava-Kuzey Suriye Federasyonu topraklarına saldırılar düzenlemeye devam ettiğini belirtti.

Türk ordusunun 6 Eylül günü akşam saatlerinde ağır silahlarla Kobanê’nin doğusunda yer alan Koran, Kaniya Kurdan ve Çariqlî köyleri ile Kobanê’nin batısında yer alan Korelî köyüne saldırdığını vurgulayan YPG Basın Merkezi şunları kaydetti: “Türk ordusu Rojava-Kuzey Suriye Federasyonu topraklarına saldırılar düzenlemeye devam ediyor.

Türk ordusu 6 Eylül günü akşam saatlerinde ağır silahlarla Kobanê’nin doğusunda yer alan Koran, Kaniya Kurdan ve Çariqlî köyleri ile Kobani’nin batısında yer alan Korelî köyüne saldırı düzenlemiştir.

Aynı günün akşamı saat 22.00’da Türk ordusu ağır silahlarla Dêrîk’e bağlı Eyndiwer köyüne yakın bir yerde güçlerimize ait bir araca saldırı düzenlemiştir. 2 savaşçımızın yaralandığı bu saldırıda, yaralı bir savaşçımız tüm müdahalelere rağmen kurtarılamayarak şehadete ulaşmıştır.

6 Eylül gecesi DAIŞ çeteleri Kobanê’ye bağlı Tişrîn barajının doğusunda yer alan Til Osman köyüne saldırı girişiminde bulunmuştur. Güçlerimizin fark edip müdahale etmesi sonucu çeteler alandan kaçmak zorunda kalmıştır.

6 Eylül gecesi Cerablûs köprüsünden alanımıza girmek isteyen 2 kişi güçlerimiz tarafından yakalanmıştır. Bu kişilerin sorguları devam etmektedir.”