Tutsak yakınlarından Şenyaşarlar'a ziyaret

TUHAY-DER, direnişini sürdüren Şenyaşar Ailesi'ni ziyaret etti.

AKP Milletvekili İbrahim Halil Yıldız'ın koruma ve yakınlarının katliamında eşi ve iki oğlunu yitiren Emine Şenyaşar ile saldırıda yaralanan oğlu Ferit Şenyaşar’ın, Urfa'daki adliye önündeki Adalet Nöbeti, 252. gününde devam ediyor. Aileye destek ziyaretleri de devam ediyor. Tutuklu ve Hükümlü Aileler ile Yardımlaşma Derneği Van Şubesi (TUHAY-DER), Şenyaşar Ailesi'ne kitlesel ziyarette bulundu. Aile, tutsak yakınlarını “Sadece adalet istiyoruz” yazılı dövizle karşıladı.

 ERDOĞAN'A: AYNI ACIYI YAŞA!

Anne Emine Şenyaşar, “Uzun zamandır cezaevinde tutulan oğlumu görmedim. Bu mu adalet? Erdoğan’ın adaleti bu mu? Allah sana da çocuk vermiş, hiç mi vicdan yok sende? Benim çektiklerimi görmüyor musun? Allah size de aynı acıyı yaşatsın. Beni de tutuklayın, oğlumun yanına koyun” diye konuştu.
Barış Annesi ve tutsak yakını Emine Kaya, "Adalet istiyoruz. Barış için anneyi ziyaret ettik. 252 gündür anne burada adalet bekliyor. Bizim de çocuklarımız cezaevinde tutuluyor. Onlar için adalet istiyoruz. Anneler artık acı çekmesin. Anneye destek olmak için geldik. Artık çocuklar ölmesin” dedi.
TUHAY-DER Van Şubesi Başkanı Kudret Temel ise "Binlerce tutuklu cezaevlerinde tutuluyor. Annenin istediği adaleti biz de istiyoruz. Annenin talepleri taleplerimizdir” diye belirtti.
Barış Annesi ve tutsak yakını Aslıhan Timur ise “Adalet için buradayız. Annenin bir oğlu 3 yıl 5 aydır tek kişilik hücrede tutuluyor. Bizim çocuklarımız da cezaevlerinde. Bütün tutuklular serbest bırakılsın. Annenin sesine kulak verin” şeklinde konuştu.