Van'da işgali protesto eylemleri

Şehit Savaş Amed İntikam Birimi adını veren bir grup, Türk devletinin Kürdistan’a yönelik gerçekleştirdiği işgal saldırıları ve katliamları protesto için Van’da gerçekleştirdiği 14 eylemin ayrıntılarını açıkladı.

Eylemlere ilişkin şunlar belirtildi:

“17 Eylül tarihinde Van’ın Edremit ilçesi Şabaniye mahallesinde yol trafiğe kapatıldı.

23 Eylül tarihinde Van’ın İpekyolu İlçesi Sıhke mahallesinde Tren geçişi sırasında tren rayların EYP’li eylem gerçekleştirildi, raylarda hasar oluştu ve tren seferi kısa süreli durduruldu.

27 Eylül tarihinde Van’ın Edremit İlçesi Eski Edremit sokağında aktif olan F.Ç adlı korucunun evi ateşe verildi.

3 Ekim tarihinde Van’ın İpekyolu İlçesi Cevdet Paşa mahallesinde harabe bir evi uyuşturucu kullanma ve satma olarak belirlenen yere birimlerimiz yönelmiş ve uyuşturucu satan kişileri darp etmişlerdir.

11 Ekim tarihinde Van’ın İpekyolu ilçesi Şafak mahallesinde birimlerimiz lastik yakıp yol kapatıldı ve alana gelen düşmana karşı EYP ve havai fişekli eylem gerçekleştirildi.

12 Ekim tarihinde Van’ın İpekyolu İlçesi Xaçort mahallesinde düşmana karşı EYP li havai fişekli eylem gerçekleştirildi.

14 Ekim tarihinde Van İpekyolu İlçesi Yeni Mahalle’de lastik yakılarak yol kapama eylemi gerçekleştirildi alana gelen düşmanla kısa süreli havai fişek ve molotoflu eylem gerçekleşti.

17 Ekim tarihinde Van İpekyolu Yeni Mahalle’de üç noktada Şafak, Düzyol ve Gündoğdu’da eşzamanlı yol kapama ve havai fişekli eylem gerçekleştirildi.

19 Ekim tarihinde Van İpekyolu Sıhke’de düşmanın toplandığı alana EYP atıldı panikleyen düşman rastgele ateş açtı.

20 Ekim tarihinde Van İpekyolu ilçesi Yeni Mahalle’de aktif korucu olan birinin evine havai fişekli eylem gerçekleştirilmiştir.

23 Ekim tarihinde Van İpekyolu İlçesi Yeni Mahalle’de yol trafiğe kapatılıp propaganda yapıldı.

24 Ekim tarihinde Van İpekyolu ilçesi Sıhke mahallesinde İran turistleri ve askerleri taşıyan treni koruyan düşman konvoyuna karşı EYP’li eylem gerçekleştirildi, düşmanın kayıp ve yaralıları tespit edilemedi ve tren seferi uzun süre durduruldu.

25 Ekim tarihinde Van İpekyolu ilçesi Cevdet Paşa mahallesinde uyuşturucu satan ve Kürt gençlerini uyuşturucu bataklığına devlet eliyle sürükleyen Sarı Ev olarak da bilinen eve EYP’li eylem gerçekleştirilmiştir.

27 Ekim tarihinde Van Edremit İlçesi Şabaniye mahallesinde AKP ile hareket eden düşmana hizmet eden birinin evine EYP’li eylem gerçekleştirilmiştir.”