Xakurkê’de 15 Türk askeri öldürüldü

HPG/YJA Star gerillalarının Xakurkê alanında gerçekleştirdiği bir dizi eylem sonucu tespit edilen 15 Türk askeri öldürüldü.

HPG Basın İrtibat Merkezi, Şehit Bager ve Şehit Ronya Devrimci Hamlesi kapsamında güçlerinin 29 Ekim günü Medya Savunma Alanları'ndan Xakurkê bölgesinde işgalci TC ordusuna yönelik eylemler düzenlendiğini belirtti.

HPG açıklamasında şu ayrıntılara yer verildi:

“Güçlerimiz, Şehit Axin Tepesi çevresinde pusulamalar yapan bir grup askeri denetim altına almış ve uzun bir süre gözetimde tutmuştur. Güçlerimiz tamamen denetim altına aldıkları bu düşman askerlerini saat 10.30 sularında hedeflemiştir. 3 koldan yoğun ateş altına alınan bu düşman birliğinde 4 asker öldürülmüş ve çok sayıda asker yaralanmıştır. Aynı mıntıkada bulunan düşmanın başka bir birliği eylem alanına müdahale etmeye çalışmış ve güçlerimiz bu birliği hedefleyen bir dizi sabotaj eylemi düzenlemiştir. Hedeflenen düşman birliğinde çok sayıda asker ölürken, ölü asker sayısı netleştirilememiştir. Ağır darbeler yiyen işgalci TC ordusu, tekrardan eylem alanına müdahale etmeye çalışmış ve güçlerimiz 2 koldan düşman birliklerini vurmuştur. Etkili vuruşlar sonucunda tespit edilebilen 7 düşman askeri öldürülmüştür. Eylem ardından işgalci TC ordusu alanı obüs ve havan topları ile rastgele bir şekilde bombalamıştır. Eylemi düzenleyen birliğimiz sağlam bir şekilde üs alanlarına ulaşmıştır.

Saat 11.00'da güçlerimiz, Şehit Derweş Tepesi'nde konumlanan askerlere yönelik bir suikast eylemi düzenlemiş ve 1 düşman askeri öldürülmüştür.

Saat 13.10'da ise güçlerimiz Şehit Sarya Tepesi'ndeki düşman birliklerini hedefleyen bir eylem düzenlemiştir. Tepe yakınlarında konumlanan askerlere ait mevzi ve barınaklar güçlerimiz tarafından yoğun ateş altına alınmıştır. Yapılan isabetli vuruşlar sonucunda tespit edilebilen 3 düşman askeri öldürülmüştür. Eylem ardından işgalci TC ordusu akşam saatlerine doğru taarruz helikopterlerinin desteği ile ölü ve yaralı askerleri skorsky helikopterler ile alandan uzaklaştırmıştır.”

YJA STAR’DAN EYLEM: 1 ASKER ÖLDÜRÜLDÜ

YJA Star gerillalarını gerçekleştirdiği eyleme ilişkin bilgi veren HPG, “Medya Savunma Alanları'ndan Heftanin bölgesinde devam etmekte olan Cenga Heftanin Devrimci Hamlesi kapsamında YJA Star güçlerimiz, 29 Ekim günü saat 15.20'de Şehit Şexmus Tepesi'nde konumlanan askerlere yönelik bir suikast eylemi düzenlemiştir. Gerçekleştirilen bu eylemde 1 düşman askeri öldürülmüştür” dedi.