Yağız: El birliğiyle tecridi kıracağız!

Açlık grevindeki Nasır Yağız, "Sağlık sorunlarım hedeflerimin önüne geçemeyecek. Zaferin kokusunu alabiliyoruz. Halkımızın mücadelesiyle tecridi kırabiliriz" dedi.

Kürt Halk Önderi Abdullah Öcalan’a yönelik tecride karşı Hewlêr'de açlık grevinin 100. gününde olan HDP Üyesi Nasır Yağız, ANF aracılığıyla halka seslendi.

'ZAFERİN KOKUSUNU ALABİLİYORUZ!'

Nasır Yağız'ın mesajı şöyle:

"Bugüne kadar moral ve motivasyonda herhangi bir sıkıntım olmadı. Aynı zamanda sağlık sorunlarının gittikçe ilerlediğini görmekteyiz ama 100. güne girmek üzereyim. Bunların olması da normal bir şey. Sonuçta istediğimizin de kolay elde edilecek zafer olmadığını biliyorduk. Bu yüzden halkımızın huzuru, sağlık sorunlarımızı görmemizi engelliyor. Ne olursa olsun sağlık sorunlarımız hiçbir zaman hedeflerimizin önüne geçmemeli. Bugün halkımızın tecride yönelik olan bu tepkilerini kısaltmamalı. Biz de artık baharın daha güzel koktuğunu, baharın bize zaferi daha güzel, coşkulu getireceği hissine girdik. Kokusunu alabiliyoruz artık zaferin. Halkımızın bugünden sonra baharı daha sıcak ve özgür biçimde kucaklamalarını umut ediyorum. Halkımız hiçbir zaman umutlarını, inançlarını yitirmesinler.

'TECRİDİ HALKIMIZIN MÜCADELESİYLE KIRABİLİRİZ'

'80'de arkadaşlarımız zindan direnişleriyle nasıl bugünlere getirdilerse, bugün de halkımıza söz veriyoruz; bu bahar çok güzel olacak, zafer gibi olacak, Önderliğimizin özgürlüğünü getirecek bir bahar olacak. Bu yüzden ne olursa olsun hiçbir şekilde halkımız bir rehavete girmesin, eksikliğe girmesin. Halkımız bu baharı, 8 Mart'ı, Newroz'u coşkuyla karşılamalı. Halkımızın mücadelesiyle inşallah tecridi kıracağız, Önderliğimizle özgür yaşayacağız. Buradan da tüm halkımızı saygıyla selamlıyorum.

'ZİNDANLARDAKİ ARKADAŞLARIMIZIN SESİ OLALIM'

Zindanlardaki arkadaşlarımızın durumları çok kötüdür. Şartları çok kötüdür. Cezaevi yönetimleri zulüm uyguluyorlar, artık bunu görelim. Şehadetlerin önüne geçelim. Cezaevindeki arkadaşların sesi olalım. Bir an önce tecridi kırıp, halkımızı özgürleştirelim, Önderliğimiz ile özgür yaşayalım. Ne olursa olsun zafer bizim olacaktır. Buradan tüm eylemci arkadaşları, zindandaki devrimci arkadaşları saygıyla selamlıyorum. Ümitler, umutlar, inancımız büyük olsun. El birliğiyle bu tecridi kıracağız, Önder Apo ile özgür yaşayacağız."