Yağız: Halk direnişe geçerse tecrit kırılacak

Açlık grevi 100. gününe ulaşan HDP Üyesi Nasır Yağız, ciddi sağlık sorunlarına rağmen eylemini sürdürüyor. Halkın eylemcilere sahip çıkmasını isteyen Yağız, "2019 yılında direnişi zaferle taçlandırmalıyız" dedi.

Kürt Halk Önderi Abdullah Öcalan’a yönelik tecride karşı Hewlêr'de açlık grevinin 100. gününde olan HDP Üyesi Nasır Yağız, hayati sağlık sorunlarına rağmen direnişinde kararlı.

'HALK DİRENİŞE GEÇMELİ, EYLEMCİLERE SAHİP ÇIKMALI'

ROJnews'e konuşan Yağız, eyleminin 100. gününde şu mesajları verdi:

"Eylemimin 100’üncü gününde baharı karşılıyoruz. Çiçeklerin açmasıyla birlikte tecridi kırmalıyız ve Önder Apo’yu özgürleştirmeliyiz. Halkımızın cezaevindeki tutuklulara sahip çıkmalıdır. Cezaevindeki imkanlar çok kısıtlı. Cezaevi yönetimleri tutsaklara zulmediyor. Şehadet haberleri gelmeden halk direnişe geçmelidir. Halk açlık grevi eylemcilerine sahip çıkmalıdır."

GÜNEŞ: BÜYÜK BİR KARARLILIĞI VAR

Açlık grevi eylemi boyunca Nasır Yağız ile birlikte olan HDP Başûrê Kurdistan Temsilcisi Müzeyyen Güneş, şunları söyledi:

"Yağız, ilk günden bugüne kadar eylemini büyük bir kararlılıkla ve heyecanla sürdürüyor. Yağız, ‘Leyla Güven ile sesimi birleştirmeliyim. Tecridi kırarak, Önder Apo ile birlikte özgür yaşamalıyız’ diyor. HDP Hewlêr Temsilciliği tecride karşı açlık grevi eylemi başlattığında, Nasır da eyleme katıldı ve süresiz dönüşümsüz açlık grevi eylemini 100 gündür sürdürüyor.”

Yağız’ın baş ağrısı, görme bozukluğu, mide bulantısı, kalp ritim bozuklu gibi sorunlar yaşadığını söyleyen Güneş, “Sağlık durumu kötü olmasına rağmen iradesi çok güçlü ve morali yerinde. Yağız, şu ana kadar hiç kararsız olmadı ve arkadaşlarına moral veriyor. Leyla Güven ile yoldaş olmanın mutluluğunu yaşadığını söylüyor. Önder Apo’nun özgürlüğü Ortadoğu halklarının özgürlüğüdür” diye kaydetti.

'2019'U DİRENİŞ VE ZAFER YILI YAPACAĞIZ'

Güneş, Nasır Yağız'ın kendisini ziyaret edenlere şunları söylediğini aktardı: "2019 yılını direniş yılı yapacağız. Herkes direnişimizi görmeli. 2019 yılında direnişi zaferle taçlandırmalıyız. Bizler özgürlük yolunda canımızı feda ediyoruz. Belki şehit düşeriz. Ancak direniş yolunu seçtiğimiz için asla pişman değiliz. Bizimle gurur duyun. Seçtiğimiz yol Kürt halkının hakikat yoludur. Önder Apo’nun ve bütün Kürt halkının yoludur."