YBŞ Komutanlığı: Mam Zeki’nin intikamını alana kadar mücadelemiz sürecek

YBŞ Komutanlığı: Büyük komutanımız Zerdeşt Şengali’nin de dediği gibi, Mam Zeki’nin mutlaka intikamını alacağız. Mam Zeki’nin intikamını alana kadar biz YBŞ güçleri olarak mücadelemizi büyüterek, sürdüreceğimizi belirtiyoruz.

15 Ağustos’a ilişkin açıklama yapan YBŞ Komutanlığı, “3 Ağustos 2014 tarihinde gerçekleşen 73. Fermanı gerçekleştirdiğimiz büyük direnişlerle sonuçsuz bıraktıysak, Şengal’i özgürleştirip, huzura kavuşturduysak, bugün de şehitlerimizin görkemli direnişleri öncülüğünde büyük direnerek bu katliam saldırılarını boşa çıkaracağız” dedi.

Yazılı bir açıklama yapan Şengal Direniş Birlikleri (YBŞ) Komutanlığı şunları belirtti: “Biz YBŞ-YJŞ güçleri olarak, halkımıza yönelik işgalci- katliamcı güçler tarafından 3 Ağustos 2014 ve 14 Ağustos 2007 tarihlerinde Til Ezer, Siba ve Koço katliamlarında şehit düşenleri saygıyla anıyoruz. Ayrıca YBŞ’nin kuruluş günü olan 15 Ağustos 2018 tarihinde faşist-işgalci Türk devletinin gerçekleştirdiği katliam saldırısında şehit düşen halkımızın öncüsü Mam Zeki’yi saygı ve minnetle anıyor, şehit Mam Zeki, şehit Egid Civyan, şehit Dilşer Herekol, şehit Berxwedan, şehit Zerdeşt, şehit Nazê öncülüğünde direnişimizi büyüterek Federal Demokratik Irak’ı ve Özerk Şengal’i gerçekleştireceğimizin sözünü veriyoruz.

Katliamcı güçler halkımıza yönelik 73 katliam gerçekleştirerek halkımızı tarih sahnesinden silmek istediler. Bunun için halkımıza yönelik her fırsat bulduklarında saldıran faşist ve katliamcı güçler 2018 yılında da halkımızın öncüsü şehit Mam Zeki Şengali’yi de hedefleyerek şehit düşürdüler. Halkımızın kendi tarihi, kültürü ile özgür yaşaması için büyük emekler veren ve gecesini gündüzüne katan şehit Mam Zeki’yi 3. şahadet yıl dönümünde biz savaşçıları olarak saygı ve minnetle anıyoruz. Ve mücadelesini direnişimiz ile büyüteceğimizin sözünü veriyoruz.

MAM ZEKİ ŞAHSINDA ÊZİDÎ TOPLUMUNU, KÜLTÜRÜNÜ VE TARİHİNİ HEDEFLEDİLER

Katliamcı güçler ve onların bölgedeki işbirlikçi güçleri, şehit Mam Zeki şahsında tüm Êzidî toplumunu, kültürünü ve tarihini hedeflediler. Yine bu katliamcı güçler şehit Mam Zeki şahsında halkların özgürlüğü ve örgütlülüğü için mücadele edenleri hedeflediler. Katliamcı-faşist Türk devleti ve işbirlikçileri, 3 Ağustos 2014 tarihinde DAİŞ çeteleri eliyle başlattığı katliam saldırısını, şehit Mam Zeki’yi hedefleyerek sonuçlandırmak istediler. Faşist Türk devleti 2018 yılının 15 Ağustos’unda Mam Zeki şahsında Önder Apo’nun Demokratik Modernite, Demokratik Ulus paradigması etrafında kendini örgütlemek isteyen halkları hedefleyerek halkların demokratik, barışçıl ortak yaşamını ortadan kaldırmak istediler. Biz YBŞ güçleri olarak; büyük komutanımız Zerdeşt Şengali’nin de dediği gibi, Mam Zeki’nin mutlaka intikamı alacağız. Mam Zeki’nin intikamını alana kadar biz YBŞ güçleri olarak mücadelemizi büyüterek, sürdüreceğimizi belirtiyoruz.

Ayrıca faşist-katliamcı Türk devleti, 2018 yılında Mam Zeki’yi hedefleyerek Musul’u ve Irak’ı işgal etme girişiminin de startını vererek Şengal’e yönelik saldırılarını da artırdı. Yüzyıllık Misak-i Milli hayallerini de gerçekleştirmek isteyen faşist-işgalci-katliamcı Türk devletinin asıl amacı; Mam Zeki şahsında Kürt halkının, Arap, Türkmen, Çerkez, Süryani ve bölgedeki yaşayan halkları katletme saldırılarına da başladı. Ancak faşist-işgalci-katliamcı Türk devletinin her türlü katliam saldırılarına karşı biz YBŞ-YJŞ güçleri olarak kendi öz örgütlülüğümüzü her geçen gün büyüterek, katliamcıların amaçlarını boşa çıkardık ve boşa çıkarmaya da devam edeceğiz. Bu yüzyılı Kürt halkının ve Demokratik Modernite paradigması çerçevesinde kendini örgütleyen Ortadoğu halklarının yüzyılı yapacağız. Bunun için direnişimizi büyüteceğimizin ve mücadelemizi zaferle taçlandıracağımızın sözünü veriyoruz.

AĞUSTOS AYI DİRENİŞLE DOLU DOLU GEÇEN BİR AY OLDU

Ayrıca Ağustos ayı halkımız için, her ne kadar katliamların yaşandığı bir ay olsa da halkımız ve bölge halkları için de umut ve direnişle dolu dolu geçen bir ay olmuştur. Ağustos ayı, katliamcı güçlere karşı kendi öz örgütlülüğümüzü YBŞ ve YJŞ etrafında geliştirdiğimiz bir ay olmuştur. 15 Ağustos her ne kadar halkımızın öncüsü şehit Mam Zeki’nin şahadet yıl dönümü olsa da halkımız ve bölge halkları için 15 Ağustos günü direniş ve önemli bir gündür. 15 Ağustos, Ağrı dağında mefta olmuş, betonlar altına gömülmüş Kürt halkının yeniden dirildiği, canlandığı bir gün olmuştur. 15 Ağustos günü, binlerce yıldır Kürdistan topraklarında kendi kültürü, tarihi ve dili ile özgür yaşamak isteyen Kürt, Êzidî, Ermeni, Türkmen, Arap, Süryani, Asuri vb. birçok halkların yeniden direnişe ve dirilişe geçtiği kutsal bir gündür.

Bugün de Kürdistan’ı işgal etmek isteyen, halkımızı katliamda geçirmek isteyen ve 3 Ağustos katliamını sonuçlandırmak isteyen işgalci-faşist Türk devletine karşı biz YBŞ güçleri olarak; 3 Ağustos, 14 Ağustos Siba, Til Ezer ve Koço katliamlarının planlayıcısı ve uygulatıcısı faşist Türk devleti ve onun işbirlikçi güçleri olan KDP ve Parastin gibi güçlere karşı şehit Mam Zeki, şehit Egid Civyan, şehit Dilşer Herekol, şehit Nujin Amed’in ruhu ile direneceğimizi, mücadelemizi zafere ulaştırana kadar sürdüreceğimizi belirtiyoruz. Bunun için bugün 3 Ağustos katliamını devam ettirmek ve sonuçlandırmak isteyenlere şunu söylüyoruz; Şengal bedelsiz kazanılmadı. Bunun için de kanımızın son damlasına kadar mücadelemizden vazgeçmeyeceğimizi ve direneceğimizi belirtiyoruz. YBŞ-YJŞ güçleri olarak nasıl ki 3 Ağustos 2014 tarihinde gerçekleşen 73. Fermanı gerçekleştirdiğimiz büyük direnişlerle sonuçsuz bıraktıysak, Şengal’i özgürleştirip, huzura kavuşturduysak, bugün de şehitlerimizin görkemli direnişleri öncülüğünde büyük direnerek bu katliam saldırılarını boşa çıkaracağız.

Bunun için biz YBŞ ve YJŞ güçleri olarak, Mam Zekilerin, Egid, Dilşêr, Nujin, Berxwedan, Zerdeşt, Hamit, Nazê ve Berivanların öncülüğünde büyük direnerek katliamcılara cevap olduysak, bugünde bu öncü şehitlerimizin direnişleri öncülüğünde büyük direnerek bu işgal saldırılarına cevap olacağız. Ve şehit Zerdeş’tin dediği gibi; Mam Zeki’nin mutlaka intikamını alacağız. Bizler Mam Zeki’nin savaşçıları olarak büyük direnerek, Mam Zeki’nin hayalleri olan Demokratik Fedaral Irak’ı ve Özerk Şengal’i gerçekleştireceğiz. Halkımızın kendi kültürü, tarihi ve inancı için mücadele veren Mam Zeki’nin hayallerini, mutlaka zaferle taçlandıracağımızın sözünü veriyoruz. Ve halkımız başta olmak üzere Irak ve bölge halklarını bu inanç ve intikam ruhu ile YBŞ ve YJŞ etrafında örgütlenmeye çağırıyoruz.”