YPJ savaşçısı Revan Rojava'nın anıtı Kobanê'ye dikildi

Kobanê direnişinde, DAİŞ çetelerine karşı fedai eylem gerçekleştiren YPJ savaşçısı Medine Mamo'nun (Rêvan Rojava) heykeli Kobanê kent merkezine dikildi.

TEV-DEM ve YPG'ni ortak çalışmasıyla, Kobanê direnişinde yaşamını yitiren YPJ savaşçısı Rêvan Rojava ve 7 yoldaşı Arîn Mîrkan, Koçerîn Cûdî, Baran Serhed, Botan Yilmaz, Mahir Jiyan, Çekdar Efrîn ve Paramaz Kızılbaş’ın anısına, Kobanê kent merkezindeki Şehitler Meydanı'na anıt dikildi.

TEV-DEM’e bağlı kurum temsilcileri, YPG-YPJ savaşçıları ve Asayiş üyelerinin katıldığı törenle anıtın açılışı yapıldı. Askeri törenin ardından söz alan YPJ komutanlarından Rojda Kobanê: "Şehit Rêwan, her zaman Kürt kadının hafızasında kalacak. Şehit Rêwan’ın özgür Kürt kadının ruhunu kendi eylemiyle kahramanca temsil etti" diye belirtti.

Halkların Birliği ve Dayanışma Kurumu (SYPG) üyesi Bêritan Asya, Şehit Aileler Meclisi Eş Başkanı Arif Bali, Heykel Traş Henan Mustefa Şêx  ve Rêwan’ın ailesi adına Leyla Ebdî birer konuşma yaptı. Konuşmalarda, özgür yaşamın yaratılmasında, yaşamını yitiren YPG/YPJ savaşçılarının en önemli role sahip olduğu vurgulandı. Ardından, Rêwan'ın heykelinin açılışı, "Şehid namirin” ve “Bijî Serok Apo” sloganları eşliğinde gerçekleştirildi. 

Devrimci Kürt Kadın Medina Mamo (Rêwan Rojava ) 26 Eylül 2014'te Kobanê'nin güneyinde yer alan Gulmetê köyünde DAİŞ saldırılarına karşı  fedai eylem gerçekleşti.