YPS: AKP faşizmi Tahir Güven’e yönelik eylemimizi manipüle ediyor

Türk devletinin YPS birimlerinin Tahir Güven’e yönelik eylemini manipüle ederek, kendisi için bir siyasi avantaja dönüştürmek istediğini belirten YPS Koordinasyonu, üyelerinin tutuklandığı iddialarının da gerçeği yansıtmadığını bildirdi.

Uzun yıllardan beri Kürt halkı ve özgürlük mücadelesine karşı Türk devletine ajanlık-kontralık yapan AKP'li eski ilçe başkanı Cihan Güven'in kardeşi Tahir Güven, 4 Aralık günü silahlı eylem sonucu öldürülmüştü.

Eylemi Sivil Savunma Birlikleri (Yekîneyên Parastina Sivîl-YPS), kendilerine bağlı Şehid Demhat Spêrtî Misilleme Timi'nin gerçekleştirdiğini yaptığı yazılı açıklamayla üstlenmişti.

Türk İçişleri Bakanı Süleyman Soylu’nun hedef göstermesi üzerine Türk polisi Cizre’de HDP ilçe binası dahil soykırım saldırılarına başladı ve haklarında gözaltı kararı çıkardığı 26 kişiden 15 kişiyi gözaltına aldı.

Süleyman Soylu, çamur at izi kalsın mantığıyla AKP İlçe Başkanı'nın kardeşi Tahir Güven’e yapılan silahlı saldırıya ilişkin HDP’li Hüseyin Kaçmaz’ı suçladı. HDP Gençlik Meclisi üyesi Mehmet Miraç Dinç’i de YPS üyesi ilan ederek, Kaçmaz’ın evinde yakalandığını iddia etti.

YPS, bütün bu çarpıtmalara yazılı bir ifadeyle açıklık getirdi. Türk Tahir Güven’e yönelik eylemlerini manipüle ederek, kendisi için bir siyasi avantaja dönüştürmek istediğini belirten YPS Koordinasyonu, üyelerinin tutuklandığı iddialarının da gerçeği yansıtmadığını söyledi.

YPS, şu açıklamayı yaptı:

Kürdistan Özgürlük Hareketi’nin her alanda yükselttiği mücadele, AKP-MHP faşist iktidarını büyük bir krizin içerisine sokup çöküşün eşiğine getirmiştir. Gelişen topyekun direniş karşısında her türlü fonksiyonunu yitirmiş olan Türk devleti, her zamanki gibi elinde tek çare olan özel savaş taktiklerine başvurmaktadır.

Yalanlara başvurarak özel savaş propagandası yapan faşist Türk devleti, Şehîd Demhat Spêrtî Misilleme Timi tarafından Tahir Güven adlı kontraya yönelik gerçekleştirilen eylemi maniple etmektedir. Yalan bilgilerle eylem başarısının üstünü kapatmak ve kendisi için bir siyasi avantaja dönüştürmek istemektedir. Halkımızın siyasi kimliğine sahip kişilere ve kurumlarına yıkarak bilinçli ve komplovari bir şekilde saldırmaktadır.

AKP ve MHP faşist iktidarının halkımıza olan öfkesi yaşadığı ve içine girdiği sıkışmanın sonucudur. “Ben gerillayı bitirdim ve eylem yapamayacak düzeye getirdim yalanlarıyla kendisini ve halkı kandırmak istemektedir. Fakat yaratıcı taktikler ve tarzla profesyonel timlerimizin gerçekleştirdiği etkili eylemleri deşifre edemeyince çılgına dönmektedir.

Tahir Güven adlı şahıs yıllarca Kürdistan Özgürlük Mücadelesi’ne karşı kontra faaliyetler yürütmüş, yurtsever halkımız ve özgürlük gerillasına karşı düşmanla işbirliği yaparak tehdit oluşturmaktaydı. Gerillanın şehadetine ve yurtsever insanlarımızın tutuklanmasına neden olan suçlu bir kişidir. Kürdistan halkına yönelik suçlu olan Tahir Güven, misilleme timimizin gerçekleştirdiği başarılı eylem sonucunda cezalandırılmıştır.

Bu eyleme dair üyelerimizin tutuklandığı iddiaları gerçek dışıdır. AKP-MHP iktidarının siyasi avantaja dönüştürme çabasıdır. Fakat her ne yaparsa da halkımıza baskı yaparak, tutuklayarak, işkence ederek eylemlerimizin önüne geçemeyecek, yenilgiyi ve yıkılışını engelleyemeyecektir.

Daha önce açıkladığımız gibi düşmanla işbirliği içinde olanların yanımızda belgeli halde isimleri bulunmaktadır. Timlerimiz tarafından takip edilmektedir. Yeri ve zamanı geldiğinde Tahir Güven’in yaşadığını yaşamaktan kurtulamayacaklardır.