YPS birimlerinden Siirt’te pusu eylemi

YPS Genel Koordinasyonu, 29 Eylül akşamı Siirt’in Çakmak mahallesinde YPS/YPS-Jin birimlerinin iki koldan gerçekleştirdiği pusu eylemiyle 2 zırhlı aracın hedef alındığını belirtti.

Şimşek tipi zırhlı aracın imha edildiğini de kaydeden YPS Genel Koordinasyonu, “Bir zırhlı araç ise darbelendi. Çetelerin ölü ve yaralıları hakkında net sayı bilinmiyor” dedi.

Yazılı bir açıklama yapan YPS Genel Koordinasyonu şunları belirtti: “Siirt'te 3 Eylül akşam saat 23:00'da YPS / YPS-JIN birimlerimiz Siirt - Çakmak mahallesinde Polis Lojmanına yönelik eylem gerçekleştirdi. Lojman nizamiyesinde sabotaj eylem yapılırken büyük oradan hasar oluştu. Lojmanlara yapılan etkili vuruşlarda 3 roket isabet etmiş ölü ve yaralı çete sayısı netleştirilememiştir.

29 Eylül akşam 22:30'da Siirt’in Çakmak mahallesinde YPS / YPS-Jin birimlerimiz 2 koldan gerçekleştirdikleri pusu eylemlerinde; 2 zırhlı araç hedef alındı. Burada Şimşek tipi zırhlı araç imha edildi. Bir zırhlı araç ise darbelendi. Çetelerin ölü ve yaralıları hakkında net sayı bilinmiyor.

Eylemden sonra çeteler operasyon başlattı.

Silvan'da 30 Eylül öğleden sonra saat 15:30 'da Feridun mahallesinde bulunan ve AKP faaliyetleri yürüten ve okul müdürlüğü yapan kontraya yönelik eylemde bu şahıs yaralanmıştır.”