YPS'den Van'da eylem

YPS Genel Koordinasyonu, Van merkezde 27 Eylül akşamı Özel Harekatçıların kaldığı İl Jandarma Komutanlığı binasının hedef alındığı ve binanın önündeki bir mevziinin etkili bir şekilde vurulduğunu açıkladı.

YPS Genel Koordinasyonu, YPS güçlerinin, 26 Eylül günü Gever’den Şemdinli’ye giden askeri konvoya yönelik sabotaj eylemi düzenlediğini açıkladı. 3 ölünün ve 3 yaralının olduğu eylemde bir kirpi tipi zırhlı aracın darbelendiği belirtildi. Van’da ise İl Jandarma Komutanlığı’na eylem düzenlendi.

Yazılı bir açıklama yapan YPS Genel Koordinasyonu, “26 Eylül günü Gever'den Şemzinan'a gitmekte olan saray çetelerine Dara ve Kapurte köyleri arasında yapılan sabotaj eyleminde Kirpi tipi 1 zırhlı araç darbelendi. Kirpinin ardından gelen diğer zırhlı araç da darbelendi. Konvoydaki araçlar eylemden sonra etrafını rastgele taradı. Getirilen çekici araç ile imha olan kirpi aracın enkazı kaldırıldı. Bu eylemde 3 ölü, 3’te yaralı çete olduğu bilgisine ulaşılmıştır.

BİTLİS / AHLAT

Daha önce halkımıza karşı yürüttüğü karşıt faaliyetlerden dolayı uyarılmış olan ve uyarıları dikkate almayan Adnan Nacaroğlu adındaki şahsa ait 2 iş makinesi ve 2 konteynır 23 Eylül günü akşam saatlerinde yakılarak imha edilmiştir.

VAN

Van merkezde 27 Eylül akşam saat 19:30'da birimlerimiz Özel Harekatçıların kaldığı İl Jandarma Komutanlığı binasını hedef almıştır. Bina ve binanın önünde bulunan 1 mevzi etkili bir şekilde vurulmuştur. Çetelerin ölü ve yaralı sayısı netleştirilememiştir” denildi.