YPS-Jin üyesi Kaçar, Amed’de son yolculuğuna uğurlandı

Şırnak’ta yaşamını yitiren YPS-Jin Üyesi Ayşe Kaçar (Zerya Amed) son yolculuğuna uğurlandı.

Şırnak’taki özyönetim direniş sırasında yaşamını yitiren YPS-Jin üyesi Ayşe Kaçar'ın (Zerya Amed) cenazesi 6 ay aradan sonra DNA örneği sonucu teşhis edildi. Devlet güçleri tarafından korsanvari şekilde gömdüğü Silopi kimsesizler mezarlığından ailesi tarafından alınan Kaçar'ın cenazesi toprağa verilmek için Amed'in Yeniköy Mezarlığı'na getirildi. Sloganlar ile karşılanan Kaçar, dini vecibelerinin ardından kadınların omuzunda toprağa verileceği yere taşındı. 

Kaçar'ın fotoğraflarının taşındığı yürüyüşte, sloganların atılması üzerine polis yürüyüşü engellemeye çalıştı. Polis engeline zılgıtlar ile karşılık veren kitle, "Şehid namirin" ve "Ey şehîd xwîna te li erdê namîne" sloganları ile mezarlığa yürüdü. 

Zılgıtlar eşliğinde Kaçar'ın toprağa verilmesi ardından saygı duruşunda bulunuldu. MEYA-DER Amed Şubesi Eşbaşkanı Ayşe Dicle, "Ayşe, Sema ve Zilanların direniş bayrağını dalgalandırdı. Bizde Ayşe'nin hayallerine sahip çıkacağız" dedi.

Kaçar'ın abisi Nurettin Kaçar ise "Biz kendi bedenimizi toprağa verdik. Ayşe'nin hayallerini toprağa vermedik. Ayşe'nin bedeni ile vedalaştık ancak hayalleri ile yaşayacağız. Şehid namirin" diye konuştu. 

Tören ardından Kaçar'ın annesi zılgıtlar ile kızının mezarına şekerler ile gözyaşlarını serpti. 

Kaçar ailesi taziyeleri Temiran Yas Evi'nde kabul edecek.