YPS-JIN Üyesi Yaray, zılgıtlarla sonsuzluğa uğurlandı

Gever'deki direnişte yaşamını yitiren YPS-JIN Üyesi Altun Yaray, HPG'li amcasının yanında sonsuzluğa uğurlandı. Törendeki konuşmalarda, yaşamını yitirenlerin davalarını sürdürme sözü verildi.

Hakkari'nin Gever (Yüksekova) ilçesindeki öz yönetim direnişinde yaşamını yitiren YPS-JIN Üyesi Altun Yaray'ın (Baran Asmin) cenazesi, otopsi işlemleri için götürüldüğü Erzurum Adli Tıp Kurumu'ndan alındı. Cenaze, defnedilmek üzere Bitlis'in Tetwan (Tatvan) ilçesine getirildi. Norşîn (Güroymak) çıkışında bulunan bir camide dini vecibelerini yerine getirilen Yaray'ın cenazesi, daha sonra onlarca araçlık konvoy ile Tetwan'a doğru yola çıkarıldı. Yaray'ın cenazesi, polis ablukası altında ilçeye bağlı Karşıyaka Mezarlığı'na getirildi. 

Kadınlar, mezarlıkta sarı, kırmızı ve yeşil bayraklar ile süslenen tabutu omuzlarına alarak, "Şehit namirin", "Ey şehid xwina te li erdê namîne" sloganları ve zılgıtlar eşliğinde yürüyüşe geçti. Mezarlıkta düzenlenen törene belediye, HDP, DBP yöneticileriyle yüzlerce kişi katıldı.

'DAVALARINI YÜRÜTECEĞİZ'

Törende konuşan Yaray'ın akrabası Metin Altuntaş, şunları söyledi: "Bu ilk şehidimiz değildir. 35 yıldır şehitlerimiz var. Amacımıza ulaşana kadar bu yolda yürüyeceğiz. Yüreğimiz yanıyor; ancak bize bıraktıkları mirası biz yaşadığımız sürece bizlere ve Kürdistan'a yeterlidir. Söz veriyoruz; yaşadığımız sürece onların davasını yürüteceğiz. Kürt halkının ve Serok Apo'nun başı sağ olsun."
MEYA-DER Bitlis Şubesi Eşbaşkanı Saadet Çaçan ise, Kürt halkının birliğini sağlayarak baskıları bertaraf edeceğini belirtti.

HPG'Lİ AMCASININ YANINA DEFNEDİLDİ

Yaray'ın cenazesi, 2012 yılında Hakkari'de Türk askerleri ile çıkan çatışmada yaşamını yitiren ve Yaray'ın amcası olan HPG'li Cezmi Altuntaş'ın (Botan Erdal) mezarının yanına defnedildi. 
Taziyeler ise Karşıyaka Mezarlığı'nda bulunan Taziye Evi'nde kabul edilecek.