YPS Nusaybin bilançosunu açıkladı

YPG Genel Koordinasyonu, Nusaybin’de halka saldıran devlet güçlerine karşı yapılan eylemlerin detaylarını açıkladı.

YPS, son iki günlük eylemlerde çok sayıda özel harekatçının öldürüldüğünü belirtti.

YPS Genel Koordinayonu açıklamasında, Nusaybin’e dönük yapılan saldırılara karşı eylemlerin devam ettiğini belirtti.

Açıklamada, ‘’Zırhlı araçlarla sürekli bir şekilde mahallelere girmeye çalışmalarına karşılık yapılan eylemler, düşmanın ilerlemesini, halkımızın evlerini yıkmasını da engellemektedir.  Öldürülen katliamcı faşist polis ve kontraların sayıları tarafımızca bilinen ya da öğrenilen sayıyı içermektedir. Birçok eylemimizin net sonucu savaş koşullarından kaynaklı detayları ile tespit edilememiştir’’ denildi.

Devletin ağır silahlarla saldırıda bulunduğunu belirten YPS açıklamasında şu ifadeler yer aldı:

‘’Faşist saray çeteleri, savaştaki askeri tekniğine bel bağlamakta, uzaktan ağır silahlarla coğrafyayı tahrip eden bombardımanları dışında herhangi bir varlık gösterememektedir. Kahraman halkımızın yiğit evlatları, büyük bir inanç, özveri, fedakarlık ve coşkuyla, büyük bedellerle ortaya çıkarılan değerleri savunmaya devam etmektedir. Bu uğurda verilen büyük mücadele, peşinen büyük bir zaferi ve yenilmezliği kendi içinde barındırmaktadır.’’

YPS Genel Koordinasyonu, Nusaybin’de son iki günde yapılan eylem ve yaşanan çatışmalara ilişkin şu bilgileri verdi:

14 NİSAN

14 Nisan günü saat 18.00'de Şehit Gelhat mahallesine girmek isteyen zırhlı 1 kepçeye karşı sivil savunma birliklerimizin roketli eylemi sonucu kepçe imha olurken içindeki 2 özel harekatçı da ölmüştür. İmha olan kepçenin enkazı, bir gün sonra olay yerinden kaldırılmıştır.

14 Nisan günü öğle saatlerinde Kanika mahallesinde 1 tank mahalleye girdiği sırada YPS birimlerimiz tarafından roketlerle hedef alınmıştır. Yapılan atışlar sonrası tank kullanılamaz hale gelmiştir. Bir sonra aynı mahalleye girmek isteyen 1 kepçe de roketlerle vurulmuş, darbe alan araç geri çekilmiştir.

15 NİSAN

15 Nisan günü zırhlı 1 kepçe Şehit Gelhat mahallesine girdiği esnada YPS birimlerimiz ferdi silahlar ile hedefleyerek bu zırhlı kepçeyi darbelemiştir. Darbe alan kepçe, geri çekilmek durumunda kalmıştır. Aynı gün saat 10:00'da birimlerimizce 1 özel harekat elemanı da yapılan atışlar sonrası öldürülmüştür.

15 Nisan günü öğlen saatlerinde bir grup özel harekatçı, Çaxçax yolu üzerinden Koçer mahallesine girmek isterken, YPS birimlerimizce bir eylem gerçekleştirilmiştir. Ölü ve yaralı özel harekatçı çoktur, ancak net olarak sayıları netleştirilememiştir. Daha sonra düşmanın kalan diğer operasyon gücü geri çekilmiştir.

15 Nisan günü öğlen saatlerinde Çaxçax yolu üzerinde 1 kepçe evleri yıkmak isterken birimlerimiz tarafından hedef alınmış, bu araç aldığı darbe sonrası alandan uzaklaşmıştır. Yine saat 16.00 ila 17.00 arasında zırhlı araçlarla Çaxçax yoluna girmek isteyen saray çeteleri, YPS birimlerimiz tarafından vurulmuş,  zırhlı aracın darbe almasıyla bu operasyon güçleri geri çekilmiştir.

15 Nisan günü saat 17.00'de 1 özel harekat elemanı, doçka çalıştırdığı sırada YPS birimlerimiz tarafından hedef alınmış, yapılan atışlar sonrasında uçaksavar silahının imha olduğu tespit edilmiştir.

15 Nisan günü öğleden sonra Koçer mahallesinde ever giren bir grup özel harekatçıya dönük sabotaj eylemi yapılmıştır. Ancak eylemin sonucundaki ölü ve yaralı durumu bilinmemektedir. Bir gün sonra saat 8.00'de ise bu kez 1 tank mahalleye girmek istemiş, yapılan sabotaj eylemi sonucu darbe alan tank geri çekilmiştir.