YPS- YPS JIN: Belediyemizi alana kadar her yerde direnişi yükseltmeliyiz!

Kayyum darbesine ilişkin açıklama yapan YPS- YPS JIN Komutanlığı, “Belediyemizi geri alana kadar her yerde direnişi yükseltmeli, serhildanları büyütmeli, öz savunmamızı geliştirmeliyiz" dedi.

YPS- YPS JIN'DEN KAYYUMA KARŞI EYLEM ÇAĞRISI

YPS- YPS JIN Komutanlığı, Colemêrg  Belediyesi’nin gasp edilerek kayyum atanmasına ilişkin yazılı açıklama yaptı.

YPS- YPS JIN, “Kürt halkı olarak yeni bir darbe girişimini daha yaşamanın eşiğinde bulunmaktayız. İşgalci TC devleti bütün faşizan uygulamalarına rağmen halkın iradesini kıramayınca, demokratik siyasete karşı rutin darbe mekanizması kurmuştur. Bu mekanizma dünyada ilktir, faşist TC’ye hastır. Başka bir örneğinin olacağını da tahmin etmiyoruz. Belediyeler, yerel yönetimler halkın kendi kendini yönetme zeminidir. Halk tarafından seçimler ile belirlenen belediye başkanı bir temsiliyettir. Yani o, halktır aslında. Devlet kliğinin buna hiçbir şekilde müdahale etmemesi gerekmektedir. Fakat 31 Mart yerel seçimlerinden sonra da gördüğümüz gibi mevzubahis Kürtler ve Kurdistan olunca hiçbir resmiyetin anlamı kalmamaktadır, suni gerekçeler ile irade saniyeler içerisinde gasp edilebilmektedir. Türkiye’deki ilgili bütün kurumlar da faşizme satışa sunulmuş olduklarından kaynaklı Erdoğan’ın A dediğini, direk faşizmin kitabına dökmektedirler. Halk olarak, biz oyumuzu kendimize vereceğiz dedik. Öyleyse, bu belediyeler biziz. Ve bu belediyelere dönük kayyumlar, bizlere dönük saldırılardır. Düşman, bilinçli bir şekilde resmi kazanımlarımıza saldırmaktadır. Siyasi iradeyi kırmak, genel olarak irade savaşında zayıflamayı beraberinde getirir üzerinden düşünmektedir. Bu şekilde bizi öz savunma bilinci noktasında da zayıflatmak istemektedir. Fakat bizler Kürt halkı olarak, sadece resmi kazanımlarımızın değil bir bütün topraklarımızın TC işgalciliğinden kurtuluşunu sağlayana dek mücadele vermemiz gerektiğini çok iyi bilmekteyiz. Seçme seçilme hakkımız yoksa biz de eylem hakkımızı, devrimci halk savaşı hakkımızı kullanacağız. Colemêrgli anamızın dediği gibi ‘ma ne bese , eme naha her dere bikin qıyamet!’” dedi.

BUGÜN DE BİZ HAKLIYIZ

“Bu saldırının Curne Reş belediyesini kazanmamızdan sonra yapılması tesadüfi değildir” denilen açıklamada şunlar belirtildi:

“Bir yeri alırsanız diğer yerden vururuz politikasıdır.  Curne Reş belediyesi de Colemêrg belediyesi gibi düşman tarafından savaş konseptini yürütebilmenin merkezlerinden görülmektedir.  Bu şekilde sıtmayı gösterip açlığa razı etme misali her yeri hedefleyerek sadece bazı yerlere bizi razı edecekler daha sonra ise zaten tamamını gasp edecekler. Yaşanılan durum çokça tanıdık olduğumuz bir düşman politikasıdır.  Seçimler sürecinde halk olarak müthiş bir direnişle Van belediyesini geri aldık fakat seçimlerdeki hileleri ile gasp edilen ve gündemimizde olan Şırnak’ı da vermememiz gerekiyordu, Kars’ı vermememiz gerekiyordu. Yine kazandığımızdan net olduğumuz hiçbir yeri vermememiz gerekiyordu. Sandıkta demokratik usulle aldığımız belediyelerin hemen akabindeki gaspına serhildanlarla, özsavunma ile cevap vermemiz ve düşmana bırakmamamız gerekiyordu.  Halk olarak her yerde ayağa kalktık fakat Van gibi sonuç alıcı olmadı her yerdeki direnişimiz. Biz demokratik hakkımızın savunucusu ve eylemcisiyiz. Halk olarak bu konuda net olmalıyız. Hangi konuda baş kaldırdıysak, düşman karşısında ne eylem yaptıysak kendi hakkımızı almak içindi, biz haklıydık. Ve bugün de biz haklıyız.

COLEMÊRG YA ME YE

Colemêrg belediyesine karşı gelişen kayyum girişimine dönük halk olarak cevabımız net olmuştur; ‘Colemêrg ya me ye!’…  Van bizimdir. Şırnak bizimdir. Dersim, Amed, Siirt, Batman, Urfa bizimdir. Bakurê Kurdistan bizimdir. Van’da kayyuma karşı nasıl direndik ve sonuç aldıysak Colemêrg’i de kesinlikle işgalci TC devletine bırakmamamız gerekmektedir. Bu bir saldırı, savaş konseptidir. Şimdi tek tek belediyeleri yeniden çalmak için her yöntemi denemektedirler. İddialar bugüne ait değildir, bu belediye başkanı YSK’nın onayından geçmiştir, daha göz altındayken direk kayyum atanmıştır.  Yani AKP-MHP güruhu yalandan usul arayışına bile artık girmemektedirler.  Bu sahtekarlığa karşı en büyük cevap halkın öz savunma tokadıdır. Belediyemizi geri alana kadar her yerde direnişi yükseltmeli, serhildanları büyütmeli, öz savunmamızı geliştirmeliyiz. İki gündür gelişen direniş çizgimize karşı düşman bizi korkutmak, sindirmek, yıldırmak, sonucu kabul ettirmek amaçlı saldırı geliştirmektedir. Bu saldırılar karşısında asla yılmamamız ve bu saldırılara misli ile cevap vermemiz gerekmektedir.  Colemêrg YPS’si, Colemêrg YPS Jin’ı harekete geçme zamanıdır. Colemêrg kadını, erkeği, genci, yaşlısı harekete geçme zamanıdır. Başta Colemêrg ve ilçeleri olmak üzere bütün Kurdistan halkı olarak harekete geçme zamanımızdır. Mesele sadece belediye gaspı, kayyum değildir. Mesele işgaldir, mesele sömürüdür, mesele talandır, mesele varlığımız karşısındaki tecavüz kültürüdür. Hepimiz sokaklara dökülerek büyük direnecek ve Colemêrg’in iradesini düşmana teslim etmeyeceğimiz gibi gösterdiğimiz direniş ile düşmanın bir daha başka bir yerde de buna yeltenmesinin önünü alacağız.

Direniş zafere götürür!”