YRK: İşgalcilere karşı mücadelemiz aralıksız sürüyor

YRK, Türk devletinin saldırılarına dikkat çekerek, tüm Kürtlerin hedefte olduğunu belirtti. YRK,  "İşgalcileri yenip, Önderliğimizin, halkımızın ve topraklarımızın özgürlüğünü garanti alana kadar, mücadelemizi aralıksız bir şekilde sürdüreceğiz" dedi.

Doğu Kürdistan Savunma Birlikleri (YRK) Komutanlığı, Türk devletinin işgalci ve soykırımcı saldırılarına ilişkin yazılı açıklama yaptı.

Açıklamada, "İşgalci Türk devleti son süreçte Özgürlük Hareketine karşı olan saldırılarını artırmış bulunmaktadır. Apocu hareketi bahane olarak gösterse de, esasında Kürdistan’ın her dört parçasında Kürt halkına karşı yaptığı saldırılarını devam ettirmektedir. Dünyanın gözü önünde Şengal ve Rojava’ya saldırdı. Güney Kürdistan’a karşı başlattığı işgalini de sınırsız bir şekilde devam ediyor" denildi.

"Ağustos ayında onlarca defa keşif ve savaş uçakları Asos alanında dolaştı. Pêncewîn alanında da 10 Ağustos’ta aralıksız bir şekilde keşif uçakları dolaştı. 24 Ağustos 2021’de saat 03.00’ten sabaha kadar Pêncewîn alanında keşif uçakları dolaşmış, saat 06.30’dan saat 07.30’a kadar içinde köyler ve tarım yapılan alanlar olmak üzere Pêncewîn bölgesinin birçok alanı bombalandı" bilgilerinin verildiği açıklamada, şu ifadelere yer verildi:

'GÜÇLERİMİZİN KAYBI YOK, SERVİS EDİLEN HABERLER YALAN'

"Bu bombardımanda kayıplarımız yoktur. Faşist Türk devletinin servis ettiği haberler de doğru değildir. Bu saldırılarda güçlerimizin bir kaybı yoktur. Pêncewîn’deki halkımızın büyük bir maddi zararı var. Zaten açık bir şekilde Kürtlere saldırılarını devam ediyorlar. Halka karşı yenilmiş olan düşman, yurtsever olan halkımızdan intikam almak istemektedir, bu yüzden de halkımızın birçok bahçesini hedefleyerek, maddi kayıplara yol açmışlar. Faşist Türk devleti, güçlerimizin olduğu alanları bombaladığını iddia etse de, görüntülerde de görüldüğü üzere, sadece halkımızın bağ, bahçe ve ekili alanları hedef olmuş durumdadır. Bu da Türk devletinin halkımıza karşı yürüttüğü faşist düşmanlığı göz önüne sürüyor. Özellikle Şarbajar ve Pêncewîn’deki halkımız faşist Türk devletinin keşif uçaklarının dolaşmasından yeterince rahatsızdır ve hiçbir şekilde bu durumu kabul etmemektedir. Halkımız da iyi biliyor ki faşist Türk devleti korku yayarak, halkın kendi yurdundan çıkmasını istemektedir. Özellik de Güney Kürdistan’daki halkımız bu saldırılara karşı sessiz kalmamalı, tavır göstermelidir. Halkımız bilmelidir ki işgalci devletler Kürt halkının kazanımlarını yok ederek, Kürdistan’ı işgal etmek istemektedir.

Diğer bir önemli husus da, Kürdistan’ı işgal eden güçler arasındaki anlaşmadır. Şengal, Pêncewîn ve Süleymaniye'ye yapılacak saldırılar önce Kazimî işgalci İran Cumhurbaşkanı İbrahim Reisi ve işgalci Türkiye Cumhurbaşkanı Erdoğan’la görüştükten sonra, bu saldırılar oldu. Bu görüşme ve saldırılar, bizim açımızdan yeterince manidardır."

'HEDEF TÜM KÜRTLER'

Açıklamada, "Faşist devletin hedefi sadece Kuzey Kürdistan ve PKK olmamakla beraber, bütün Kürt halkıdır" denilerek, şunlar kaydedildi:

"Pêncewîn üzerindeki son saldırılar da bize gösterdi, dünyanın neresinde kendi haklarıyla yaşamak isteyen bir Kürt varsa, Türk faşist devleti onlara karşı sınırsız bir düşmanlık yapmaktadır. Yapılan saldırılar da bu esas üzerindedir. İnanıyoruz ki Süleymaniye ve özellikle de yurtsever Pêncewîn halkımız Türk işgalci devletinin bu saldırılarını ne anlama geldiğini ve bu saldırıların soykırım saldırısı olduğunu biliyor. Bu saldırıların amacı halkımızı korkutarak Güney Kürdistan’daki halkımızın kazanımlarını yok etmektir. Halkımız gözleri önünde yapılan bu oyunlara kanmayacaktır.


YRK güçleri olarak işgalci Türk devletinin Kürdistan toprakları üzerinde yürüttüğü bu saldırılara karşı hiçbir zaman cevapsız kalmayacağımızı belirtiyoruz. Halkımızın özgürlüğü için ne tür fedakarlık gerekiyorsa bunu göstereceğiz. Kürdistan işgalcilerini yenip, Önderliğimizin, halkımızın ve topraklarımızın özgürlüğünü garanti alana kadar, mücadelemizi aralıksız bir şekilde sürdüreceğiz."