Öcalan’a Özgürlük Komitesi: CPT Öcalan için görevini yapmalı

Öcalan’a Özgürlük Komitesi, Kürt Halk Önderi Abdullah Öcalan'ın özgürlüğünün konuşulması gerektiğini belirterek, tecride karşı CPT'ye çağrı yaptı.

Öcalan’a Özgürlük Komitesi, Kürt Halk Önderi Abdullah Öcalan'a dönük Uluslararası 15 Şubat Komplosu'nun yıl dönümü vesilesiyle Süleymaniye’de bulunan Tewar Salonu’nda basın toplantısı düzenledi.

Öcalan’a Özgürlük Komitesi Sorumlusu Rêkewt Îsmaîl, Türk devletinin Öcalan’ın teslim edilmesiyle Kürt Özgürlük Mücadelesi’ni bitireceğini düşündüğünü ancak bunu başaramadığını söyledi.

Îsmaîl, Öcalan’ın özgürlüğü için şimdiye kadar toplanan 10 milyon imzayı Birleşmiş Milletler'e (BM) sunduklarını belirtti.

'TECRİDİ DEĞİL, ÖZGÜRLÜĞÜ KONUŞMALIYIZ'

Rêkewt, 2011 yılından beri Türk devletinin Öcalan’ın avukatlarıyla görüşmesini engellediğini vurgularken, şunları da kaydetti:

“762 kez yapılan görüşme başvurusu reddedildi. Türk devletinin yaklaşımını kabul etmiyoruz. CPT’den yaşanan hukuksuzluğa karşı tavır geliştirmesini istiyoruz. Görevini yerine getirmesi gerekir. İnsani ve ahlaki yaklaşıp, yaşanan bu hukuksuzluğa dur demesi gerekir. Uluslararası kurumlara çağrıda bulunuyoruz; Öcalan’ın özgürlüğü için ahlaki ve vicdani davranıp harekete geçmeye çağırıyoruz. Öcalan’ın tecridi değil, özgürlüğünün konuşulduğu bir ortam olması gerekir. Bunun için herkesin elinden geleni yapması lazım.