Amca ve yeğen PKK saflarında: Zaferin yolu burada

Qehreman Çiçek Botan ve Agir Berxwedan, dayılarının PJAK üyesiyken İran rejimi tarafından idam edilmesinden sonra PKK’yi tanıdıklarını ve benimsediklerini söyledi.

İran rejimi ve Türk devletinin Kürt halkına karşı yürüttükleri zor ve baskı politikaları PKK’ye katılımları artırıyor. PKK saflarına katılan amca ve yeğen, bu örneklerden biri.

Amca ve yeğen olan Qehreman Çiçek Botan ile Agir Berxwedan, dayılarının İran rejimi tarafından idam edilmesi karşısında çareyi PKK saflarında katılmakta buldu.

Sömürgeci devletlerin Kürt gençleri üzerindeki baskı, asimilasyon ve yozlaştırma politikaları karşısında direnmenin tek yolunun özgür dağlar olduğunu gören Rojhilatlı yeğen Agir Berxwedan, “İran devletinin Kürt analarına, gençlerine, kadınlarına yönelik imha inkâr ve asimilasyon politikaları her geçen gün artıyor. Bunları gördüm ve kabul etmedim. İran ve diğer devletlerin Kürtler üzerindeki zor ve imha politikalarına karşı amcam Qehreman Çiçek Botan ile birlikte PKK’ye katılma kararı verdim. Önder Apo ve şehitler yolunda halkımıza yaşatılan zulümlere karşı sonuna kadar mücadele edeceğim” dedi.

'GERİLLA YAŞAMI EN DOĞRUSU'

Rojhilat Kürdistan’ın Urmiye kentinde doğup büyüyen Agir Berxwedan, İran devletinin PKK’ye yönelik olarak yaptığı kara propagandaya dikkat çekerek, “Gerilla arkadaşların her anı birlikte geçiyor. Birlikte iş yapıyorlar, birlikte savaşıyorlar. Her anlamda ve her alanda birbirlerine destekte bulunuyorlar. İran devlet televizyonları gerillanın halka zulüm yaptığını iddia ediyordu. Ben burada böyle bir şeyin olmadığını gördüm. Aksine gerillanın halkla iç içe olduğunu ve dayanışma halinde olduğunu gördüm. Gerilla yaşamı en doğru yaşam tarzıdır. Bunlar benim üzerimde büyük bir etki yarattı. Bundan sonra parti yaşamını daha fazla içselleştirip zafer yolunda daha fazla fedakarlık yaparak mücadele edeceğim" diye konuştu.

'PKK’YE KATILARAK DEVRİMCİ MİSYON ÜSTLENDİK'

Amca Qehraman Çiçek Botan, yeğeni ile birlikte PKK’ye katılma kararı aldıklarını ifade ederek, şunları dile getirdi: “Kürdistan’ın dört parçasında Kürt halkına yönelik saldırı ve katliamlar gelişiyor. Saldırıların hedefinde başta gençler geliyor. İran rejiminin de hedefinde Kürt gençleri ve kadınları var. Bu yaşananlar karşısında kayıtsız kalamazdık. Bu nedenle PKK’ye katılarak, rol ve misyon üstlenmek istedik. Yeğenim de aynı düşüncedeydi. Biz de doğru olanı yaparak yönümüzü özgür dağlara ve gerillaya döndük."

ROJHİLAT GENÇLERİNE ÇAĞRI

Qehreman Çiçek Botan ve Agir Berxwedan, konuşmaların sonunda şu çağrıda bulundu: “Sömürgeci devletlerin halkımız üzerindeki saldırı ve katliamları her geçen gün artıyor. Özellikle gençlerimiz üzerinde ajanlaştırma, fuhşa sürükleme gibi yoz politikalar devrede. Gençleri kendi kimliğinden, kültüründen uzaklaştırıyorlar. Kürt gençlerinin sömürgeci devletlerin bu politikalarını görmesi gerekiyor. Ancak bu gerçeği görmenin en doğru adresi özgür dağlardır. Bu politikaları boşa çıkartmanın ve sürece cevap olmanın tek yolu, gerilla saflarına katılmaktır. Buradan tüm Kürt gençlerine çağrımız; zaman kaybetmeden PKK saflarına katılarak mücadeleyi büyütsünler."