Buldan: Kayyumlar arkalarına bakamadan gidecekler!

HDP Eş Genel Başkanı Pervin Buldan, "Öyle bir sonuç çıkaracağız ki kayyumlar arkalarına bile bakamadan gidecekler" dedi.

Halkların Demokratik Partisi (HDP) Eş Genel Başkanı Pervin Buldan, Erciş’teki buluşmanın ardından İpekyolu ilçesindeki kadın seçim bürosu açılışına katıldı. Buldan’a, kent milletvekili Muazzez Orhan, Van Büyükşehir Belediyesi Eşbaşkan Adayı Bedia Özgökçe Ertan ile ilçelerin kadın eşbaşkan adayları eşlik etti. Büro açılışı öncesi, Buldan merkezde tur atan seçim otobüsünden halkı selamladı. Ardından büronun bulunduğu Cumhuriyet Caddesi'ne geçen Buldan'ı burada binlerce kişi karşıladı. 

‘ZİHNİYETLERİ YÖNETENLERLE AYNI’

Buldan, "Dediler ki Van Belediyesi’ne kayyum atarsak bir daha bir araya gelemezler, Bekir Kaya’yı tutuklarsak bir daha bir araya gelemezler. İşte gelsinler görsünler, Van halkının duruşunu, kararlılığını görsünler. Burada bir kadın bürosunun açılışı olacaktı; ancak buraya sadece kadınlar değil, Van halkı geldi" dedi.

‘KRİZİN MÜSEBBİBİ ERDOĞAN’DIR’

"Bu ülkede ekonomik kriz, siyasi kriz var" diyen Buldan, "Bu krizin müsebbibi bu ülkeyi yönetenlerdir, Saray’dır, Cumhurbaşkanıdır, Erdoğan’dır” diye ekledi.

 ‘ÜLKEYİ TOZ PEMBE GÖRÜYORLAR’

Ülkede herkesin ekonomik krizden etkilendiğine vurgu yapan Buldan, “İnsanlar evlerine bir kilo domates bile alamıyorlar. Ama onlar Sarayın penceresinden, bu ülkeyi güllük gülistanlık görüyorlar. Sarayın penceresi o kadar kalın ki dışarısı gözükmez. Onlar bu ülkeyi Saray’dan toz pembe görüyorlar. Biz şuna inanıyoruz, halkımız AKP’ye mahkum değildir. Yeni bir alternatif var, o da HDP’dir” şeklinde konuştu.

‘BU BAŞARI KADINLARIN OLACAKTIR’

Buldan, konuşmasını şöyle tamamladı: "Sandıklardan öyle bir sonuç çıkaracağız ki kayyumlar arkalarına bakmadan gidecekler. Çok yüksek bir oranla Van Belediyesi’ni almak istiyoruz."

Buldan, yarın kayyumların kadın kurumlarına dönük hak ihlallerinin yer aldığı raporun açıklanacağı toplantıya katılacak.