DBP'den örgütlerine çağrı: Rojava ve Şengal için sokağa!

  DBP, il ve ilçe örgütlerine genelge göndererek, Türk devletinin saldırılarına karşı Rojava ile Şengal'i sahiplenmeye çağırdı.

Demokratik Bölgeler Partisi (DBP) Genel Merkezi, bugün il ve ilçe örgütlerine, Türk devletinin saldırısı altındaki Rojava ve Şengal için 'acil eylem' genelgesi gönderdi.

Genelgede şu ifadelere yer verildi:

"Bilindiği gibi AKP hükümeti uzun bir süredir kirli yöntemlerle Kürt halkının kazanımlarına savaş açmış ve bu savaşı yönetmektedir. Son iki yıldır Kuzey Kürdistan’da hendek ve barikatları bahane ederek başlattığı yıkım katliam politikalarını adım adım ilerleterek adeta halkımızın tüm kazanımlarını gasp etmeye çalışmış ve halkımızın yürüttüğü özgürlük mücadelesi her alanda baltalanmaya çalışılmıştır.

AKP hükümeti uzun süredir Türkiye Kürdistanı’nda halkımıza yönelik kirli savaş yöntemleriyle, saldırılarıyla yetinmemiş, en son da 25 Nisan günü gece saatlerinde Rojava’ya ve Şengal’e hava saldırısı düzenleyerek halkımızın canıyla kanıyla özgürleştirdiği alanları insanlık dışı ve hiçbir devlet hukukuna uymayan yöntemlerle bombalamıştır. AKP’nin bu saldırıları aslında nasıl bir Kürt düşmanlığı yaptığını gözler önüne sermektedir. AKP hükümeti nerede olursa olsun hiçbir Kürt kazanımını kabul etmeyeceğini ve tüm kirli savaş yöntemlerini kullanarak Kürt halkının özgürlük arayışını ve mücadelesini kırmaya ve engellemeye çalışacağını ortaya koymuştur.

'ROJAVA VE ŞENGAL HALKINI YALNIZ BIRAKMAYALIM'

Kürdistan’ın hak mücadelesine yönelik gerçekleştirilen bu saldırıyı en sert şekilde kınıyoruz. DBP olarak AKP'nin bu kirli politikalarından vazgeçmesi için tüm örgütlerimizi ve halkımızı Rojava ve Şengal halkını ve kazanımlarını sahiplenmeye çağırıyoruz. Yurtsever halkımız AKP’nin bu insanlık dışı saldırılarına karşı demokratik tepkilerini ortaya koymalı ve Rojava ile Şengal halkını yalnız bırakmamalıdır.''