Direnişteki Emine Şenyaşar'a Adalet Ödülü

Qers Barosu, 2022 Adalet ödülünü direnişteki Anne Emine Şennyaşar'a verdi.

Riha'nın Pirsûs (Suruç) ilçesinde, 14 Haziran 2018 tarihinde AKP Milletvekili İbrahim Halil Yıldız’ın koruma ve yakınları tarafından eşi ve iki oğlu katledilen Emine Şenyaşar ve saldırıda yaralanan oğlu Ferit Şenyaşar'ın 9 Mart 2021’de başlattığı Adalet Nöbeti, 669'uncu gününde sürüyor. Pirsûs ilçesindeki evlerinden adliye önüne gelen aileyi, Qers Baro Başkanı Fettah Çapkurt ve Yönetim Kurulu üyeleri ziyaret etti. Qers Barosu'na, Riha Baro Başkanı Abdullah Öncel, Özgürlük İçin Hukukçular Derneği (ÖHD) Riha Şube Eşbaşkanı İbrahim Halil Öyke ve çok sayıda avukat eşlik etti.

 'BÜYÜK BİR KARARLILIKLA DİRENİYOR'

Qers Baro Başkanı Fettah Çapkurt, Şenyaşar Ailesi'nin adalet mücadelesine destek olmak ve dayanışma göstermek için geldiklerini söyledi.

 Çapkurt, Qers Barosu yönetimince 2 Ocak 2023 tarihinde aldıkları kararla 2022 yılının Adalet Ödülü'ne 669 gündür yaz, kış, sıcak, soğuk demeden büyük bir kararlılıkla direnen Şenyaşar Ailesi'ne layık gördüklerini söyledi. Çapkurt, "Biz Şenyaşar Ailesi'nin, Emine Anne'nin adalet mücadelesinin sonuna kadar takipçisi, destekçisi olacağımızı ifade etmek istiyoruz" diye konuştu.
Konuşmanın ardından Çapkurt, Qers Barosu olarak getirdikleri Adalet Ödülü plaketini ve adalet simgesi olan Themis'in heykelini Emine Şenyaşar'a takdim etti. Ödülü alan Emine Şenyaşar ise dayanışma için teşekkürlerini ileterek, bir kez daha taleplerini dile getirerek, "Katiller yargılansın" dedi.

 'EMİNE ANNEYİ YALNIZ BIRAKMAYACAĞIZ'

Riha Baro Başkanı Abdullah Öncel ise "Ülkede yaşanan adaletsizliğin simgesi haline gelen, hak arayanların rol modeli olan Emine Anne'ye şükranlarımı iletiyorum. Emine Anne'yi bir an bile yalnız bırakmayan tüm sivil toplum örgütlerine, siyasi partilere ve Qers'ten buraya kadar gelen Baro Başkanı ve Yönetim kurulu üyelerine teşekkür ediyorum. Emine Anne'yi asla yalnız bırakmadık, asla yalnız bırakmayacağız" diye konuştu.