Direnişteki vekillerden Newroz mesajı

Açlık grevinde olan HDP vekilleri Tayyip Temel, Dersim Dağ ve Murat Sarısaç, 2019 Newrozu'nun Kürt halkının mücadelesi ve özgürlüğü için bir umut olacağı mesajını verdi.

Kürt Halk Önderi Abdullah Öcalan'a yönelik tecridin sona ermesi için DTK Eşbaşkanı ve HDP Hakkari Milletvekili Leyla Güven öncülüğünde başlayan açlık grevi eylemleri sürüyor. Leyla Güven 128, Nasır Yağız 115, İmam Şiş ile Starbourg direnişçileri 89 ve tutsaklar ise süresiz-dönüşümsüz açlık grevi eylemlerinin 90. gününde. 3 Mart'ta, HDP Milletvekili Dersim Dağ ve HDP üyeleri Salih Cansever, İsmet Yıldız, Sevican Yaşar, Salih Tekin ve Bilal Özgezer, 8 Mart günü ise HDP vekilleri Murat Sarısaç, Tayyip Temel ve 2 HDP üyesi daha süresiz-dönüşümsüz açlık grevine başladı.

Kaldıkları cezaevlerinde açlık grevine başlayan Serhat Akın ve Gurbet Ektiren tahliye olmalarına rağmen eylemlerini sürdürüyor. Akın 59, Ektiren ise 60 gündür açlık grevinde. Açlık grevinde olan HDP vekilleri Tayyip Temel, Murat Sarısaç ve Dersim Dağ, verdikleri Newroz mesajında direnişle tecridi kıracaklarını belirttiler.

EYLEMCİLERİN DİRENİŞ RUHU İLE ALANLARA ÇIKACAĞIZ

2019 Newrozu'nun direniş ve mücadele Newrozu olduğunu vurgulayan HDP vekili Temel, "Newroz Kürtler için her zaman direniş demektir. Ama bu yıl hem cezaevlerinin, hem de dışarıdaki eylemcilerin direnişi Newroz'u demokrasi ve diriliş bayramına çevirecek. 2019 Newroz'u tecridin kırılmasına vesile olacak. Heval Leyla, zindandaki ve dışarıdaki eylemcilerin direniş ruhu ile alanlara çıkacağız.

Bütün Kürdistan halkına çağrı yapıyorum, her sokakta Newroz ateşini direniş ruhu ile gürleştirelim. 2019 Newrozu Kürt halkının mücadelesi ve özgürlüğü için bir umut olacak. Newroz İmralı tecridinin kırılması için yeni bir kapı açacaktır. Sayın Öcalan'ın sesi tüm Kürtlere ulaşacaktır. Faşist rejimin baskı ve zulmünün önüne geçilecek ve direniş Newroz ateşi ile gürleşecek amacına ulaşacaktır. Bu inanç ve umutla halkımız Newroz ateşinin etrafında toplanmalı ve direnişe ses vermelidir. Bu direniş ateşi zafer halayı ile Kürdistan'ın tüm parçalarında kutlanacak" diye konuştu.

TECRİDE KARŞI SONUNA KADAR DİRENECEĞİZ

2019 Newrozu'nu direniş ile karşıladıklarını söyleyen HDP Milletvekili Dersim Dağ, "Halkımıza çağrımızdır bu yıl her yeri direniş ve başkaldırı alanlarına dönüştürmeli. Kürt Halk Önderi Öcalan'a yönelik tecrit kaldırılana kadar her alanda direnişi büyüteceğiz. Birlikte ve direnişle tecridi kıracağız ve İmralı kapısını açacağız. 21 Mart'ta alanlarda olup mücadeleyi yükselteceğiz. Tek ses olup Leyla Güven ve tutsakların sesine ses olacağız. Tecrit sayın Öcalan'ın şahsında bütün halklara uygulanıyor. Tecride karşı sonuna kadar direneceğiz ve her yeri direniş alanı yapacağız" dedi.

SARISAÇ: DİRENİŞ RUHU İLE AMACIMIZA ULAŞACAĞIZ

Mart'ın baharın müjdesi ve zulümden kurtulan halkların ayı olduğunu kaydeden HDP'nin açlık grevinde olan diğer Milletvekili Murat Sarısaç ise şu mesajı verdi: "2019 Newrozu'nda direniş ruhu ile amacımıza ulaşacağız. Bugün binlerce tutsak süresiz-dönüşümsüz açlık grevi eyleminde. Yine Leyla Güven 128 gündür direniyor. Bu çığlık başarı ve direnişin çığlığıdır. Bu direniş tüm Kürdistan ve Ortadoğu halkının önünü açacaktır. Kürt halkı her zaman baskı ve zulme karşı direnmiştir. Her gün devrime biraz daha yaklaşıyoruz. Bu Newroz'da da kazanacağız ve tecridin son bulmasını sağlayacağız."