'Efrîn'e saldırı tüm Kürdistan'a saldırıdır'

Efrîn'i işgal girişimine ilişkin konuşan Güney Kürdistanlı gazeteci-yazar Kemal Raûf, "Efrîn'e saldırı, Süleymaniye'ye, Serdeşt'e, Amed'e saldırıdır" derken Goran Harekati Milletvekili Kiwêstan Mihemed de "Efrîn de Kobanê gibi kazanacak" dedi.  

Türk devletinin Efrîn'e başlattığı işgal girişimi karşısında Kürt halkı her yerde tepkisini ortaya koyarken, en büyük tepkinin olduğu Güney Kürdistan'da birçok yerde eylemler ediyor. Güney Kürdistanlı siyasetçi, gazeteci ve aydınları da Türk devletinin işgal girişiminin hedefin de tüm Kürt halkı ve Kürdistan olduğunu vurguluyor.

Güney Kürdistanlı gazeteci-yazar Kemal Raûf, Türk devletinin NATO'nun silahlarıyla Kürtleri katlettiğini belirterek, "Türk devleti bunu NATO'nun desteğiyle yapıyor. NATO'dan alınan silahlarla bir halk kadın, çocuk demeden katlediliyor. Bu halk ki DAİŞ başta olmak üzere birçok terörist gruba karşı savaşmış ve bedel ödemiştir. Şimdi terörün belini kıran bu güce karşı NATO'nun, Batı'nın en ağır silahları kullanılıyor. Bunu şiddetle kınıyorum" dedi.

'SALDIRI EFRÎN İLE SINIRLI DEĞİL'

"Bu saldırı sadece Efrîn'e yönelik ve Efrîn'le sınırlı kalacak bir saldırı değildir" diyen Raûf, şunları söyledi: "Bu saldırılar Süleymaniye, Serdeşt, Amed ve tüm Kürt halkına yapılan bir saldırıdır. Kürt halkının tamamına yapılan saldırılardır. Son yıllarda Türk devleti Kürt halkını jenositten geçirmek için çok büyük bir zulüm yürütüyor. Bu Kürt halkı asla kabul etmeyecektir ve cevabını da Efrîn'de verecektir. Bizler de burada geniş bir kampanya başlatmış bulunmaktayız. Sonunda kadar Efrîn'in çocuklarının yanındayız, asla onları yalnız bırakmayacağız."

'KÜRT DÜŞMANLIĞI YAPILIYOR'

Türk devletinin Kürtlerin projesini hedef aldığını vurgulayan Goran (Değişim) Hareketi Güney Kürdistan Parlamentosu Milletvekili Kiwêstan Mihemed de "Kürt halkı Rojava'da çok güzel ve başarılı bir program ortaya çıkardı. Ama halkımızın düşmanları bunu kabul etmiyor ve yok etmeye çalışıyor. Bunların başında da faşist Türk devleti geliyor. Türk devleti Efrîn'de Kürt halkınının bu projesini yok etmek istiyor. Çünkü Efrîn Kürtler için çok stratejik bir öneme sahip" dedi.

'EFRÎN DE KOBANÊ GİBİ ZAFER KAZANACAK'

Kiwêstan Mihemed de Efrîn'in Kobanê gibi zafer kazanması için ellerinden gelen her şeyi yapacaklarını kaydederek, "NATO'nun ikinci büyük ordusu şimdiye kadar emellerine ulaşmış değil. Oradaki savaşçılarımız büyük bir direniş sergiliyor. Halkımız direniyor. Halkımız silahlanmış ve işgali kabul etmiyor. Bütün savaşçıları canı gönülden selamlıyorum. Şehitlerimizi saygıyla anıyor, yaralılarımıza acil şifalar diliyorum. Efrîn'in de Kobanê gibi zafer kazanacağından şüphem yoktur" dedi.