Gazeteciler: Türk devletinin saldırılarına karşı tedbir alınmalı

Şengal’deki gazeteciler ve medya kuruluşları işgalci Türk devletinin Şengal’de özgür basın aracına düzenlediği saldırıyı kınadı ve gazetecilerin güvenliği için önlemlerin alınmasını talep etti.

GAZETECİLER SALDIRI AÇIKLAMA

Şengal’deki gazeteciler ve medya çalışanları, işgalci Türk devletinin Şengal’de Çira TV ve Çira FM ekip aracına düzenlediği saldırıyı kınayan bir açıklama yaptı. Gazeteciler, ilgili tarafları gazetecileri korumak için gerekli tedbirleri almaya çağırdı.

Açıklamada şu ifadelere yer verildi:

“Şengal’deki gazeteciler olarak, Şengal Çıra TV ekibinin bulunduğu basın aracına düzenlenen saldırıyı şiddetle kınıyoruz. Bu saldırı tamamen insani ve ahlaki değerlere saldırıdır ve özgür basını hedef alarak halka hakikati ulaştırmak gibi kutsal bir görevi olan gazetecilerin güvenliğini tehdit etmektedir.

Gazetecilerin ve muhabirlerin görevlerini yerine getirirken korunmaları gerekir. İlgili tarafları gazetecilerin güvenliği için uygun önlemleri almaya çağırıyoruz. Öte yandan olaya ilişkin hızlı ve şeffaf bir soruşturma başlatılmasını, faillerin adalet önüne çıkarılarak cezalandırılmalarını talep ediyoruz.

Gazetecilere yönelik saldırılar, düşünce özgürlüğüne ve insan hakları kapsamında haber alma hakkına yöneliktir. Gazetecilere yönelik her türlü şiddete ve terörizme karşı duracağımızı buradan beyan ediyoruz. Hep birlikte basın özgürlüğünü ve dünyanın her yerindeki gazetecilerin korunmasını güçlendirelim.”