Hakkari'de kayyum askere hizmet ediyor

DBP’li Hakkari Belediyesi’nin daha önce yaptığı tüm çalışmaları durduran kayyum, hizmetleri keserek halkı cezalandırırken, belediyenin tüm imkanlarını devlet güçlerinin hizmetine sunuyor. 

Demokratik Bölgeler Partisi (DBP) Kürt illerinde 100’ün üzerinde belediye kazarak büyük başarı elde etmişti. Halkın iradesiyle ve ezici bir çoğunlukla bölgedeki belediyeleri kazanan DBP, yaptığı hizmetlerle adından söz ettirirken, Türk devletinin 90 yıldır getirmediği hizmetleri getirdi. Halktan büyük destek alan DBP’li belediyelere tahammül edemeyen devlet, kayyum ataması yaparak el koydu. DBP’li Hakkari Belediyesi’nin daha önce yaptığı tüm çalışmaları durduran kayyum, Hakkari’yi susuz bırakarak, çöp kente dönüştürdü. Bu yolla halkı cezalandıran kayyum, halkın belediyesinin tüm imkanlarını devlet güçlerinin hizmetine sunuyor. 

HAKKARİ, İLK DEFA DBP’Lİ BELEDİYE DÖNEMİNDE HİZMET GÖRDÜ

DBP’liler başta kadınlara ve gençlere yönelik olmak üzere her alanda çalışma yürüttü. Kurslar açılarak yüzlerce insan meslek sahibi oldu. Düzenli şekilde tüm çöpler temizlenerek, her yer hijyenik hale getirildi. DBP’li belediyelerin yaptığı hizmetlerin başında da Hakkari geliyor. Hakkari Belediyesi’nin çalışması sonucu kentin tüm cadde, sokak ve mahalleri ilk defa asfalt ve parke taşı gördü. Yıllardır içme suları olmayan halka içme suyu getirildi. Hakkari genelinde çöpler her gün toplanarak, sokaklar, caddeler ve mahalleler hijyenik hale getirildi. Halkın belediyesi olan DBP’li Hakkari Belediyesi’ni her gün binlerce insan ziyaret ediyordu. Halk dilediği saatte eş başkanlarla ve belediye yönetimiyle görüşme imkanı buluyordu.  Kısıtlı bütçesiyle yüzlerce hizmet gerçekleştiren, halkın iradesi olan DBP’li Hakkari Belediyesi,  Türk devleti tarafından kayyum atanarak işgal edildi.

KAYYUM, DBP'NİN TÜM HİZMETLERİNİ DURDURDU

Türk devleti bugüne kadar Hakkari’ye hiç hizmet getirmediği gibi, atadığı kayyumla DBP’li Hakkari Belediyesi’nin getirdiği tüm hizmetleri de durdurdu. Başta Hakkari şehir merkezi olmak üzere tüm cadde, sokak ve mahalleri harabe haline çevirdi. DBP’li belediyenin asfaltladığı ve parke döşediği tüm cadde ve sokaklar, kayyum tarafından tahrip edildi. Sokakları ve caddeleri harabe haline getiren kayyum, bununla da yetinmeyerek, Hakkarililerin içme suyunu keserek ve çöpleri toplamayarak adeta halkı cezalandırıyor. 

HİZMET ASKERE!

Atandığı günden bu yana Hakkarilileri cezalandıran kayyum, belediyenin tüm imkanlarını devletin güvenlik güçlerine sunuyor. Kayyum, Hakkari Dağ Komando Tugayı’na giden tüm yolları beton asfaltla düşerken, askeri kışla ve karakolların çöplerini de belediye araçlarını ve çalışanlarını kullanarak her gün topluyor.

HALK: KAYYUMU TANIMIYORUZ

Toplanmayan çöpler nedeniyle Hakkari’nin çöp kente döndüğünü belirten halk, kayyuma sert tepki gösterdi. Kayyumu tanımadıklarını, iradelerinin DBP’li belediye olduğunu ifade eden bir Hakkarili tepkisini şöyle dile getirdi:“Hakkari halkı olarak yüzde yüzüne yakını kendi irademizi seçtik. DBP’li Hakkari Belediyesi bizim irademizdir. Onun üzerinde irade tanımıyoruz. Kayyum denen bir memur bizi yönetemez. Zaten biz onu hiç kabul etmedik, etmeyeceğiz. Belediyemizin getirdiği tüm hizmetleri durdurdular. Hizmetleri durdurdukları gibi, bu güzel şehri de harabe haline getirdiler. Şimdi ne sularımız akıyor, ne de çöplerimiz temizleniyor. Günlerdir sularımız akmıyor. Çöplerimiz zaten aylardır temizlenmiyor. Şimdi kendimiz temizliyoruz. Şehrimizi bu halen getiren kayyum, belediyemizin tüm imkanlarını güvenlik güçlerinin hizmetine sunuyor. Biz bunu kesinlikle kabul etmiyoruz.  Bizim olan belediyenin imkanları başkalarına verilemez. Biz kayyumun yerine, irademizi istiyoruz."