Hewlêr’de dönüşümlü grevde 101’inci gün

Hewlêr’de Nasır Yağız’ın süresiz-dönüşümsüz açlık grevine paralel olarak dönüşümlü yürütülen açlık grevi 101’inci gününde yeni bir grupla devam ediyor.

Kürt Halk Önderi Abdullah Öcalan üzerindeki tecride karşı Hewlêr’de, Nasır Yağız’ın grevine paralel olarak başlatılan dönüşümlü grev, 51’inci grupla sürüyor.

Yeni grubun açlık grevini devraldığı sırada grup adına bir açıklama yapan RJAK Üyesi Semîre Salayi, “8 Mart Dünya Emekçi Kadınlar Günü’nü tüm kadınlara kutlu olsun. İnsanlık düşmanı ve kadınları pazarlarda satan DAİŞ bugün Rojava’da sonu geliyor. Kadınlar olarak direnişe daha güçlü sahip çıkmalıyız. Leyla Güven öncülüğünde başlatılan açlık grevi direnişlerine sahip çıkıp, direnişi yükseltmemiz gerekir. Kadınlar Önder Apo’nun üzerindeki tecridi kaldırmak için direnişe daha fazla katılmalıdır” dedi.

101 gündür grevde olan HDP Üyesi Nasır Yağız’ın sağlık durumu ise giderek kötüleşiyor. Ağırlaşan sağlık durumuna rağmen tedaviyi kabul etmeyen Yağız, eylemini sonuna kadar sürdüreceğini belirtiyor.

Öte yandan Şengal’den bir heyet ve TAJÊ üyeleri Hewlêr’deki açlık grevini ziyaret ederek, eyleme destek verdi. TAJÊ Üyesi L Şemê Remo, Leyla Güven ve Nasır Yağız şahsında açlık grevi direnişini sürdürenleri selamladığını söyledi.