HPG: Şemdinli’de en az 2 asker öldürüldü

HPG Basın İrtibat Merkezi, Şemdinli’de düzenlenen eylemde en az 2 askerin öldürüldüğü, 2 askerin de yaralandığını bildirdi.

HPG Basın İrtibat Merkezi Hakkari’nin Şemdinli ilçesinde 1 Şubat günü gerçekleşen eyleme ilişkin şu açıklamada bulundu:

1 Şubat günü saat 14.00’da güçlerimiz, Hakkari’nin Şemzînan (Şemdinli) ilçesine bağlı Kanîreş tepesinde konumlanan işgalci TC ordusuna yönelik bir eylem düzenlemiştir. Düşmanın konumlandığı mevzii ve konteynırlar yoğun bir şekilde vurulmuştur. Ölü ve yaralı asker sayısının daha fazla olduğu bu eylemde elde edinilen bilgilere göre 2 asker öldürülmüş, 2 asker ise yaralanmıştır. Eylem ardından alanı obüs ve havan topları ile yoğun bir şekilde bombalayan işgalci TC ordusu, ölü ve yaralı askerleri skorsky tipi helikopterler ile alandan uzaklaştırmıştır.

HAVA SALDIRILARI

HPG açıklamasında, Türk ordusunun hava saldırılarına ilişkin de şu bilgiler verildi:

1 Şubat günü saat 23.00’da işgalci TC ordusuna ait savaş uçakları Medya Savunma Alanları’ndan Xakurke bölgesine bağlı Siro tepesini ve Avaşin bölgesine bağlı Werxelê alanını bombalamıştır.

2 Şubat günü saat 13.00 ile 14.45 arasında ise savaş uçakları Zap bölgesine bağlı Şikefta Birîndara ve Şehit Rüstem alanlarını bombalamıştır.