HPG: Amed’te şehadete ulaşan yoldaşlarımızı saygı ile anıyoruz

HPG Basın İrtibat Merkezi, 1 Şubat günü Amed’de hayatını kaybeden iki gerilla ve bir sivile ilişkin yazılı açıklamada bulundu.

HPG Basın İrtibat Merkezi açıklamasında, ‘’1 Şubat günü, Amed’in Lice ilçesine bağlı Ape Musa alanında bulunan Biryas ve Kele köyleri arasında göreve giden bir grup arkadaşımız ve Veysel Çelik isimli bir sivil vatandaşımız düşman pususuna düşerek şahadete ulaşmıştır’’ denildi.

Açıklamanın devamında, şehit gerillaların kimlik bilgileri ve mücadele hayatlarına ilişkin şu değerlendirmeler yer aldı:

Şehadete ulaşan arkadaşlarımızım kimlik bilgileri şu şekildedir:

Kod Adı: Eylül Amed
Adı Soyadı: Murat Üçer
Doğum Yeri: Amed
Anne - Baba Adı: Ayşe - İbrahim
Şehadet Tarihi ve Yeri: 1 Şubat 2018 / Amed

 

Kod Adı: Botan Farqin
Adı Soyadı: Veli Taşkıran
Doğum Yeri: Amed
Anne - Baba Adı: Fesihe – Mehmet Zeki
Şehadet Tarihi ve Yeri: 1 Şubat 2018 / Amed

Eylül Amed (Murat Üçer) arkadaşımız, 1985 yılında Amed’in Ergani ilçesinde dünyaya gelmiştir. Kürdistan’da dünyaya gelen her çocuk gibi o da küçük yaşlarda düşman gerçekliğini tanımaya başlamıştır. Anne tarafı Türkmen, baba tarafı Kürt olan bir ailede şekillenen Eylül arkadaşımız, erken yaşlarda Kürdistan Özgürlük Mücadele’sini tanımış, gençlik ve basın çalışmalarında yer almıştır. Çok genç olmasına rağmen birçok defa düşman tarafından gözaltın alınmış ve işkencelere maruz kalmıştır. Gördüğü işkenceler onu korkutmak yerine inancını pekiştirmiş ve özgürlük mücadelesine olan bağlılığını daha da arttırmıştır. TC faşizminin Kürt soykırım ve imha politikalarına karşı daha aktif mücadele etmek için 2002 yılında Kürdistan dağlarının yolunu tutan Eylül arkadaşımız gerilla saflarına katılmıştır.

Genç ve dinamik yapısıyla çok kısa bir sürede gerillacılığa adapte olan Eylül arkadaşımız askeri alanda yetkin bir komutan olur. Aldığı her göreve karşı büyük bir sorumluluk ile yaklaşır. Xınere, Qendil, Amed, Zagros ve Zap alanlarında pratik yürüten Eylül arkadaşımız, aldığı bütün görev ve sorumlulukları büyük bir özveri ile yerine getirir. Apocu hareketin gençlik ruhunun bir temsilcisi olarak saf, temiz ve yürekten katılım ile büyük bir özgürlük savaşçısı ve komutanı olan Eylül arkadaşımız en son Amed Eyalet Komutanlığını yürütmekteydi. Büyük bir anlam arayışçısı olarak başladığı özgürlük yürüyüşünde hiçbir zaman yılgınlık, yorgunluk yaşamadı. Kürdistan dağları gibi mağrur duruşu, güler yüzlülüğü ve yoldaşlarına huzur veren duruşuyla Eylül yoldaş, pratik yürüttüğü her alanda yoldaşlarına güç, düşmana da korku veren bir duruşun sahibi olmuştur.

Botan Farqin (VELİ TAŞKIRAN) arkadaşımız, Amed’in Farqin ilçesinde dünyaya gelmiştir.   Yurtsever bir ailede şekillenen Botan arkadaşımız, 2008 yıllında özgürlük saflarına katılmıştır. TC faşizmini ve düşman gerçekliğin tanıyarak büyüyen Botan arkadaşımız da, Eylül arkadaş gibi erken yaşlarda mücadele saflarına katılan arkadaşlarımızdan biri olmuştur. Özgürlük saflarına katıldığı andan itibaren büyük bir arayışın sahibi olan Botan arkadaşımız askeri alandaki aktif olan duruşu ile adeta düşmanın korkulu rüyası olan savaşçılardan biri olmuştur. Birçok eylemin aktif yürütücülerinden biri olarak düşmana ağır darbeler vurmuştur. Mücadele içerisinde her zaman moralli, heyecanlı ve dinamik duruşun sahibi olan Botan arkadaşımız, şehit düştüğü ana kadar da büyük bir tutku ile özgürlük mücadelesine sahip çıkarak çalışma yürütmüştür.

Yaşadığımız bu acı kayıptan dolayı başta Üçer, Taşkıran ve sivil bir insanımız olan Veysel Çelik’in aileleri olmak üzere tüm Kürdistan halkının başı sağ olsun diyor, yoldaşlarımızın yarım kalan ideallerini tamamlama ve özgür Kürdistan’ı yaratana kadar mücadelemizi devam ettireceğimizin sözünü bir kere daha yineliyoruz.