HPG: Azad Avşin arkadaşımızı saygı ile anıyoruz

HPG Basın İrtibat Merkezi, geçtiğimiz yıl yaşamını yitiren gerilla Azad Avşin için anma mesajı yayınladı.

HPG sitesinde yayınlanan açıklamada şu ifadelere yer verildi:

 2016 yılının Şubat ayında işgalci TC ordusunun Medya Savunma Alanları’na yönelik düzenlediği hava saldırıları sonucunda Azad Avşin arkadaşımız şehadete ulaşmıştır. Şehit olan arkadaşımızın sicil bilgileri şu şekildedir;

Kod Adı: Azad Avşin
Adı Soyadı: Arjin Demir
Doğum Yeri: Amed
Anne - Baba Adı: Feride – Mehmet Sait
Şehadet Tarihi ve Yeri: Şubat 2016 / Medya Savunma Alanları

Azad Avşin arkadaş, Amed’de yurtsever bir ailenin çocuğu olarak dünyaya gelmiş ve erken yaşlarda özgürlük mücadelesi ile tanışmıştır. Faşist TC devletinin hareketimize ve halkımız saldırılarını yoğunlaştırdığı bir dönemde mücadeleye katılmıştır. Aileden gelen yurtseverlik geleneğini en derin bir şekilde yaşayan Azad arkadaşımız, parti saflarına katıldıktan sonra da özverili ve fedakarca bir katılımın sahibi olmuştur. Bulunduğu tüm çalışma alanlarında partimizin iyi bir militanı olma çabası içerisinde olmuştur. Kürdistan halkının yaşamış olduğu büyük acıların bilincine sahip bir şekilde özgürlük saflarında yer almanın gerekliliğine her zaman inanmış olan Azad arkadaş, son ana kadar da özgürlük için mücadeleye etmeyi bilmiştir.

Yaşadığımız bu kayıptan dolayı başta Azad arkadaşımızın yurtsever ailesi olmak üzere tüm yurtsever halkımızın başı sağ olsun diyoruz ve şehitlerimize verdiğimiz özgür Önderlikle özgür ülkede yaşama sözümüzü bir kere daha yineliyoruz.