HPG gerillaları Serhat’ta Devrimci Zafer Hamlesi başlattı

Serhat’ta HPG gerillaları işgalci Türk ordusuna yönelik 2018 Yılı Devrimci Zafer Hamlesi başlattı. Hamle kapsamında düzenlenen eylemlerde en az 9 asker öldürüldü.

Hamle kapsamında Ağrı’nın Doğubayazıt ilçesine bağlı Süphan Taburu yolu üzerinde cemse tipi askeri araca yönelik bir eylem düzenlendiğini belirten HPG Basın İrtibat Merkezi (BİM), 7 askerin öldürüldüğünü belirtti.

HPG BİM’in Serhat’taki Devrimci Zafer Hamlesi’ne ilişkin açıklaması şöyle: “Gerillalarımız Serhat Eyaleti genelinde işgalci TC ordusuna yönelik 2018 Yılı Devrimci Zafer Hamlesi başlatmıştır. Güçlerimiz tüm Kürdistan’da devam eden işgal operasyonlara yönelik 31 Ocak günü saat 13.50 sularında Ağrı’nın Bazid (Doğubeyazıt) ilçesine bağlı Süphan taburu yolu üzerinde cemse tipi askeri araca yönelik bir eylem düzenlemiştir. Etkili ve yoğun bir şekilde vurulan askeri araç yoldan çıkarak imha olmuştur. Güçlerimiz imha edilen aracın ve 7 asker cenazesini üzerine gitmiştir. Ayrıca güçlerimiz askerlerin üzerinden bir adet G3 piyade tüfeğine de el koymuştur. Eylem ardından alanda bulunan karakollar çevresindeki alanları rastgele bir şekilde bombalamıştır.

Güçlerimiz yine aynı gün Bazid’e bağlı Serêkaniyê karakoluna yönelik bir dizi suikast eylemi düzenlemiştir. Eylemlerde 2 düşman askeri öldürülmüştür.”