HPG: Güney’de 13, Kuzey’de biri kontra 5 asker öldürüldü

HPG Basın İrtibat Merkezi, Güney ve Kuzey Kürdistan’da Türk askeri birliklerine yönelik 9 ve 13 Mayıs tarihlerinde düzenlediği eylemlerin bilançosunu açıkladı. Buna göre Güney’de 12, Kuzey’de biri kontra olmak üzere 5 işgalci güç mensubu öldürüldü.

HPG Basın İrtibat Merkezi, “Şehit Pîroz ve Şehit Agirî Devrimci Hamlesi çerçevesinde”, gerillanın 9, 12 ve 13 Mayıs günlerinde işgalci Türk ordusuna yönelik eylemlerde en az 18 askerin öldürüldüğünü bildirildi. Bazı alanlardaki eylemlerin bilançosunun netleştirilemediği belirtildi.

GEVER’DE ASKERİ BARINAK İMHA EDİLDİ

12 Mayıs’ta Yüksekova’da bir eylem düzenlenirken, diğer eylemler 13 Mayıs günü gerçekleşti.

12 Mayıs’taki eyleme ilişkin detaylar şöyle: “12 Mayıs günü saat 15.00’da güçlerimiz, Hakkari’nin Gever (Yüksekova) ilçesine bağlı Şehit Bager tepesinde konumlanan işgalci TC ordusuna yönelik bir eylem düzenlemiştir. Düşman mevziilerinin hedeflenip etkili bir şekilde vurulduğu bu eylemde 1 düşman barınağı imha edilmiş, ölü ve yaralı asker sayısı ise tespit edilememiştir.”

GÜNEY KÜRDİSTAN’DA 12 ASKER ÖLDÜRÜLDÜ

13 Mayıs günü düzenlenen eylemler ise şöyle sıralandı:

“-Güçlerimiz, saat 09.50’de Güney Kürdistan toprakları içerisinde bulunan Bermîzê alanına bağlı Tepê Siro’da konumlanan işgalci askerlere yönelik bir suikast eylemi düzenlemiş ve 1 düşman askeri öldürülmüştür.

-Saat 10.00’da YJA Star güçlerimiz, Güney Kürdistan toprakları içerisinde yer alan Lêlîkan tepesindeki işgalci TC ordusuna yönelik bir eylem düzenlemiştir. Düşman mevziilerinin etkili bir şekilde vurulduğu bu eylemde tespit edilebilen 1 düşman askeri öldürülmüştür.

-Güçlerimiz, saat 13.50’de Lêlîkan tepesindeki işgalci TC ordusuna yönelik bir eylem düzenlemiştir. Düşman mevziilerinin yoğun ateş altına alındığı bu eylemde ölü ve yaralı asker sayısı tespit edilememiştir.

-Saat 19.00’da güçlerimiz Lêlîkan tepesinde işgalci askerlere yönelik bir suikast eylemi düzenlemiştir. Bu eylemde 1 düşman askeri öldürülmüştür. Eylemler ardından işgalci TC ordusu alanı obüs ve havan topları ile bombalamıştır.

-Saat 12.30’da güçlerimiz, Güney Kürdistan toprakları içerisinde bulunan Barzan bölgesine bağlı Tepê Xwedê mıntıkasında konumlanan işgalci TC ordusuna yönelik bir eylem düzenlemiştir. Düşman mevziilerinin isabetli bir şekilde vurulduğu bu eylemde tespit edilebilen 9 asker öldürülmüş, 1 asker ise yaralanmıştır. Eylem ardından işgalci TC ordusu alanı obüs ve havan topları ile bombalamıştır.

-YJA Star güçlerimiz, saat 20.40’da yine Barzan bölgesine bağlı Bayrak tepesindeki işgalcileri hedeflemiştir. İsabetli bir şekilde vurulan düşman askerlerinden 1’i öldürülmüştür.

-Saat 14.00’da güçlerimiz, Hakkari’nin Çelê (Çukurca) ilçesine bağlı Serêsêvê karakoluna yönelik bir eylem düzenlemiştir. Karakol yerleşkesinde bulunan mevzii ve barınakların etkili bir şekilde vurulduğu bu eylemde ölü ve yaralı asker sayısı tespit edilememiştir.

ÇUKURCA’DA BİR KONTRA CEZALANDIRILDI

-Güçlerimiz, uzun bir süredir işgalci TC ordusu ile çalışan, halkımızın değerlerine ihanet eden, kontra faaliyetleri yürüten ve arkadaşlarımızın şehadetinde rolü olan Kadir Aslan isimli bir şahısı 10 Mayıs günü Hakkari’nin Çelê (Çukurca) ilçesine bağlı Talê köyü yakınlarında cezalandırmıştır. Güçlerimiz bu şahsa ait 1 tabanca ve 2 şarjöre de el koymuştur.

ŞIRNAK-VAN ARASINDA ASKERİ MEVZİLER HEDEFLENDİ

-Şehit Delal Amed ve Besta Şehitleri Devrimci Hamlesi kapsamında güçlerimiz, 13 Mayıs günü saat 15.10’da Şırnak ile Van arasında bulunan Gırê Peşu mıntıkasında konumlanan işgalci TC ordusuna yönelik bir eylem düzenlemiştir. Düşman mevziilerinin yoğun ateş altına alındığı bu eylemdeki ölü ve yaralı asker sayısı tespit edilememiştir.

BİNGÖL-AMED ARASINDA KONTROL NOKTASINA EYLEM: 2 ASKER ÖLDÜ

-12 Mayıs günü saat 12.30’da güçlerimiz Amed ile Bingöl arasında yol güvenliğini sağlamaya çalışan işgalci TC ordusunun bir kontrol noktasına yönelik bir eylem düzenlemiştir. Düşman mevzii ve barınaklarının etkili bir şekilde vurulduğu bu eylemde tespit edilebilen 2 asker öldürülmüştür.

AMED’DE GİZLİ BİRLİK YOĞUN ATEŞ ALTINA ALINDI

-8 Mayıs günü saat 19.00’da güçlerimiz, Amed’in Lice ilçesine bağlı Apê Musa alanında işgalci TC ordusunun gizli bir birliğine yönelik eylem düzenlemiştir. Yakın mesafeden yoğun ateş altına alınan düşman birliğindeki ölü ve yaralı asker sayısı tespit edilememiştir.”

LİCE-HANİ ARASINDA BİR ASKER ÖLDÜRÜLDÜ

HPG-BİM ayrıca “9 Mayıs günü saat 07.30’da güçlerimiz, Lice ve Hani ilçeleri arasında bulunan Şehit Rojhat alanında işgalci TC ordusunun bir birliğini hedeflemiştir” dedi.

Açıklamada “Etkili bir şekilde vurulan bu düşman birliğinde tespit edilebilen 1 asker öldürülmüş, 1 asker ise yaralanmıştır” bilgisi verildi.