HPG: Maxmur saldırısı Türk sömürgeciliğinin saldırısıdır

HPG Maxmur-Kerkük Komutanlığı, 6 Aralık akşamı Maxmur’a düzenlenen hava saldırısını ‘Türk sömürgeciliğinin bir saldırısı olarak gördüklerini’ açıkladı.

HPG Maxmur-Kerkük Komutanlığı, saldırıda hayatını kaybeden beş Öz Savunma Birlikleri üyesini andı, ailelerine ve Kürdistan halkına başsağlığı diledi.

‘’Halkımızı kanımızın son damlasına kadar koruyacağız’’ denilen açıklamada BM, Bağdat ve Hewler yönetimlerine de çağrı yapıldı.

ŞEHİTLERİMİZİ ANIYORUZ

Komutanlığın açıklamasında, ‘’6 Aralık 2017 tarihinde, saat 18:45 ‘de Maxmur Şehit Rüstem Cudi kampına dönük havadan bir saldırısı gerçekleşmiştir. Yapılan bu alçakça saldırı ile Maxmur Öz Savunma Birliklerinin bir noktası hedeflenmiştir. Korkakça gerçekleşen bu saldırıda kahraman savaşçılar Botan (Cebrail Asutay), Baz (Gökhan Kırboğa), Çekdar (Muhammed Tekeş), Bager (Abdulkadir Günay) ve Devran Mardin arkadaşları şehit verdik. Başta emeğin, cesaretin ve fedakarlığın timsali olan Botan yoldaşımız şahsında diğer 4 arkadaşımızın mücadeleleri ve anıları önünde saygıyla eğiliyor ve bu kahraman şehitlerimizin aileleri başta olmak üzere Ş. Rüstem Cudi kampı halkının ve yurtsever Kürdistan halkının başı sağ olsun diyoruz’’ denildi.

DAİŞ’İN YENİLGİSİNİ SİNDİREMEDİLER

HPG Komutanlığı, saldırının DAİŞ’in yenilgisini sindiremeyen güçler tarafından yapıldığı vurgulandı. Açıklamada şu hususlara dikkat çekildi:

‘’Tüm dünyanın yakından tanıdığı insanlık düşmanı DAİŞ çetelerinin 2014 yılında Musul işgali ardından gelişen işgal saldırılarına karşı Maxmur Öz Savunma Birlikleri, bu işgal saldırılarının önüne geçerek, DAİŞ canavarlarının katliamlarına dur demişlerdir. Maxmur-Şengal-Kobanê direnişi karşısında DAİŞ çete şebekeleri, büyük bir kırılma yaşadılar. Başta Güney Kürdistan Hükümeti, Irak Merkezi Hükümeti olmak üzere bölge ve dünya devletlerinin karşısında duramadıkları faşist-işgalci insanlık düşmanı DAİŞ çete şebekesi karşısında amansız bir mücadele yürüten bu kahraman direnişçilerin mücadelesi ve emeği ile başlayan halkların direnişi bugün DAİŞ çetelerinin yok olma aşamasına getirmiştir. Halkımızın bu yiğit evlatlarının bu direnişleri karşısında 6 Aralık’ta gerçekleşen hava saldırısı DAİŞ yenilgisini sindiremeyen güçler tarafından gerçekleştirilen bir misillemedir.

TÜRK SÖMÜRGECİLİĞİNİN SALDIRISI

Bu alçakça saldırıyı hiç şüphesiz DAİŞ çetelerine destek veren ve türevi olan Türk sömürgeciliğinin bir saldırısı olarak görüyoruz.  Bu saldırı Türk sömürgeciliğinin yurtsever Maxmur halkımızın, boyun eğmeyen, direnişçi geleneğine yönelik gerçekleşen bir imha saldırısıdır. Faşist Türk devleti bu hain saldırı ile yıllardır baş eğmesini, diz çökmesini ve teslim olmasını beklediği ancak esir alamadığı Maxmur halkını, bu saldırı ile birlikte esir almaya, intikam almaya çalışmaktadır.’’

BM, HEWLER VE BAĞDAT’A ÇAĞRI

HPG açıklamasında, Maxmur kampının bağlı olduğu BM’nin yanısıra, Hewler ve Bağdat yönetimlerine de çağrı yapıldı:

‘’Bu faşist saldırıyı gerçekleştirenler gibi bu saldırıya izin verenler, destek sunanlar da bu imha saldırısının faili ve suçlularıdır. Bizler Birleşmiş Milletler Koruması altında ve Irak topraklarının orta yerinde bulunan Maxmur Şehit Rüstem Kampına yönelik gerçekleşen bu saldırı karşısında ikna edici bir açıklama bekliyoruz. Eğer işbirliği yoksa o zaman bu faşist saldırgan ve terörist faaliyetin nasıl geliştiğini bu güçlerin araştırması gerekmektedir. Bu yönlü başta Irak Federe Kürdistan Hükümeti olmak üzere Irak Hükümeti ve Birleşmiş Milletler'in, Maxmur halkımız başta olmak üzere tüm Kürt halkına bir açıklama yapmasını bekliyoruz. Bu saldırıya karşı sessiz kalınmayı ise faşist Türk sömürgeciliğiyle işbirlikçilik olarak görüyoruz.

HALKIMIZI KORUYACAĞIZ

Maxmur-Kerkük Komutanlığı olarak bir kez daha yineliyoruz; Faşist Türk sömürgeciliği ve destekçileri bu faşist saldırı ile başarı sağlamayacaktır. Onurlu, yurtsever Maxmur halkımız nasıl ki 1990'lı yıllarda faşist Türk sömürgeciliğine karşı direndiyse bu gün de bu direnişin amansız birer neferi olacaklardır. HPG Maxmur-Kerkük Komutanlığı olarak halkımızı kanımızın son damlasına kadar koruyacağımızın ve şehit düşen yoldaşlarımızın mücadelelerini zaferle taçlandıracağımızın sözünü tekrardan veriyoruz.’’