HPG: Sidekan’da işgalciler vuruldu

HPG Basın İrtibat Merkezi (HPG-BİM), Güney Kürdistan’daki Sidekan’da Türk işgal güçlerinin mevzi ve barınaklarının etkili bir şekilde vurulduğunu açıkladı.

Yazılı bir açıklama yapan HPG-BİM, “28 Şubat günü saat 09.00’da güçlerimiz, Güney Kürdistan toprakları içerisinde bulunan Sidekan’a bağlı Elidırêj alanında konumlanan işgalci TC ordusuna yönelik bir eylem düzenlemiştir” dedi.

Açıklamada eylemin detaylarına ilişkin şu bilgiler yer aldı: “Düşman mevzii ve barınaklarının etkili bir şekilde vurulduğu bu eylemdeki ölü ve yaralı asker sayısı tespit edilememiştir. İşgalci güçler, eylem ardından çevresindeki alanı obüs ve havan topları ile rastgele bir şekilde bombalamıştır.”

Aynı gün gece saatlerinde Hakkari’de hava hareketliliği yaşandığı ve Zap’ta bir alanın rastglee bombalandığı bildirildi:

“28 Şubat günü saat 21.00 ile 21.30 arasında Hakkari’nin Çelê (Çukurca) ilçesine bağlı Xeregol Tepesi’nde işgalci TC ordusuna ait Skorsky helikopterlerin hareketliliği yaşandığı esnada taarruz helikopterleri tarafından Zap’a bağlı Şehit Rüstem alanı rastgele bir şekilde bombalanmıştır. Yapılan bombardımanlar sonucunda güçlerimiz herhangi bir zarar görmemiştir.”