Kadın devrimciye suikast Maxmur’da kınandı

Şehit Feryal Xalid’in alçakça katledilmesini kınayan Maxmur halkı, Irak hükümetine “Nagihan Akarsel’den Zelal’e kadar Türk devletinin gerçekleştirdiği bu terör saldırıları görmezden gelinmemelidir” diyerek kararlı bir tutum sergilemesini istedi.

Şehîd Rûstem Cûdî Mülteci Kampı sakinleri, Kürt siyasetçi ve devrimci Feryal Süleyman’ın Kerkûk’te katledilmesini yaptığı açıklama ile kınadı.

Kamp halkı adına konuşan Bêrivan Kaya, şunları söyledi: “Türk devleti ve ortakları yeniden kadınları katletmek için kollarını sıvadı. Suikast saldırısının kirli bir işbirliğiyle yapıldığını biliyoruz. Nagihan Akarsel’den Zelal arkadaşa kadar Türk devletinin Kürt halkına yönelik gerçekleştirdiği bu vahşi ve terör saldırıları görmezden gelinmemelidir.”

Kamp sakinleri olarak saldırıyı kınadıklarını ifade eden Bêrivan Kaya, “Bizler bu saldırılara yabancı değiliz. Türk devleti, özgürlük gerillaları karşısında Kurdistan dağlarında büyük bir hezimet yaşadı. Bu yenilgiyi hazmedemediği için Rojava’ya ve özellikle de Kürt ve kadın devrimcilere saldırıyor. Zelal arkadaşa yapılan saldırı tüm kadınlara yapılmıştır.”

Irak Hükümetine suikast saldırısına ilişkin üzerine düşeni yapması konusunda çağrıda bulunan Bêrivan Kaya, işgalci Türk devletine karşı güçlü ve kararlı bir tutum sergilemesini istedi.