Kalkan: Efrin direnişi bütün Kürdistan’a yayılacak

HPG ve YJA-STAR saflarına katılan gerilla adaylarının diploma töreninde konuşan PKK Yürütme Komitesi Üyesi Duran Kalkan, ‘Efrin’i savunmak için seferber olacağız’ dedi.

Eğitimlerini tamamlayan gerilla adaylarının diploma töreninde konuşan PKK Yürütme Komitesi Üyesi Duran Kalkan, ‘Efrin’i, Şehba’yı, tüm Rojava’yı savunmak için seferber olacağız. Tüm Kürdistan’da AKP-MHP-DAİŞ faşizmine karşı günümüzün insanlığının baş belası olan, bu faşist saldırganlığı kırıp tarihin çöp sepetine atmak için ne gerekirse onu yapacağız’ dedi.

Türk devletini Kürt halkına yönelik saldırılarına karşı Kürt gençleri de gerilla safların katılmaya devam ediyor. Medya Savunma Alanlarında, Şehit Diler Helo eğitim devresini tamamlayan bir grup gerilla adayı, gerçekleşen askeri tören ile diplomalarını aldılar. Törene PKK Yürütme Komitesi Üyesi Duran Kalkan, HPG Komutanlarından Orhan Jehat, YJA Star Komutanları Raperîn Zinarîn ve Nujin Garzan yanı sıra çok sayıda gerilla katıldı. Gerçekleşen askeri törende gerilla adaylarına hitaben bir konuşma yapan Duran Kalkan, Türk devletinin Efrin’e yönelik saldırılarına karşı Kürt halkını seferber olmaya çağırdı.

Duran Kalkan’ın konuşmasında öne çıkan başlıklar şöyle:

Aslında bu açılışı yeni yılın karşılama açılışı olarak tanımlamak istiyorduk. 2018 yılına Kürdistan Özgürlük Hareketi olarak, Kürt halkı olarak, Kürt gençleri ve kadınları olarak nasıl bir tutumla, iddiayla girdiğimizi ve bu girişimizin yıl boyu neler yapacağımızı göstereceğini belirtmek istiyorduk.

KÜRT HALKININ DİRENİŞİ AKP-MHP FAŞİZMİNİ YENİLGİYE UĞRATTI

Ancak daha şimdiden açığa çıktı ki mücadele tarihimizin en kapsamlı, en derin savaş yıllarından birisi olacak. Faşist soykırımcı düşmanın, AKP-MHP-DAİŞ faşist çetelerinin saldırıları bunu net bir biçimde gösteriyor. Erdoğan-Bahçeli faşist diktatörlüğü, Kuzey Kürdistan’daki katliamlarına ve yine Medya Savunma Alanlarına dönük saldırılarla yetinmediği gibi şimdi Rojava’ya, Rojava’nın en güzel alanlarından birisi olan Efrin’e dönük yeni bir saldırı başlatmış bulunuyor. İddiası, ‘terörü temizlemek’, Kürdün iradesini kırmak, özgürlük hareketimizi imha ve tasfiye etmektir. Bunu açık ve alenen ifade ediyorlar. Biz de onlara diyoruz ki, 2014 Eylül’ünde de DAİŞ’i Kobani’ye saldırttığınızda aynı şeyi söylemiştiniz.  O zaman da ‘Kobani’i bitti, sıra Efrin’e geliyor’ demiştiniz. Sonlarının nasıl olduğunu Tabka’da, Rakka’da gördük. Kobani’den yenilince bu sefer Cizre’ye, Sur’a, Kuzey Kürdistan’ın kent ve dağlarına saldırdılar. Şimdi tekrar saldırılarını Efrin’e  yöneltmiş bulunuyorlar. Demek ki Cizre ve Sur’da da yenildiler, Şemzinan’dan Amed’e, Mardin’den Serhat’a kadar, Dersim’e kadar olan sahada kahraman gerilla güçlerimizin, gençlik ve kadın örgütlerimizin, halkımızın kahramanca direnişi nasıl ki YPG-YPJ güçleri DAİŞ faşizmini Rakka’da yenilgiye uğrattıysa AKP-MHP faşizmini de Kuzey Kürdistan’ın kent ve kasabalarında, dağlarında ve ovalarında yenilgiye uğrattı.

SEFERBER OLACAĞIZ

Şimdi yeni bir güç olarak tekrar çözümü Rojava’ya saldırmakta, Efrin’e, Şehba’ya saldırarak hareketimizi zayıflatabileceğini, halkımızı korkutabileceğini, mevcut durumda devrim için var olan imkan ve fırsatları tüketebileceğini, bazı çevreleri kendisine yeniden destek verir hale getirebileceğini sanıyor. Ne tür kirli pazarlıklar yapılıyor, kuşkusuz ayrıntılı bilmiyoruz. Fakat ne olursa olsun hareket ve halk olarak Önder Apo’nun öncülüğündeki 45 yıllık yürüyüşümüzle 5.000 yıllık kiri, pası açığa çıkardık, bir tarafa attık. Hileyi, hurdayı, halk düşmanı, özgürlük düşmanı hesapların hepsini bir bir açığa çıkardık, mahkum ettik. Tarihi bir yargılamayı hareket ve halk olarak gerçekleştirdik, şimdi bu ilahi adalet hükmünü Efrin’de, Şehba’da, Rojava Kürdistan’ın her tarafında Kuzey’de, Başur’da, Rojhilat’ta bütün Kürdistan’da daha güçlü bir biçimde icra edecek. Zalimler, faşistler, saldırdıkları yerde kırılacaklar. Döktükleri kanda boğulacaklar. Tüm Kürt halkı olarak, özgürlük hareketi olarak, Kürt gençleri ve Kadınları olarak Efrin’i, Şehba’yı, tüm Rojava’yı savunmak için seferber olacağız. Tüm Kürdistan’da AKP-MHP-DAİŞ faşizmine karşı günümüzün insanlığının baş belası olan, bu faşist saldırganlığı kırıp tarihin çöp sepetine atmak için ne gerekirse onu yapacağız.

‘2018 YILI FİNAL OLACAK’

İçinde bulunduğumuz tarihi süreç bizden bunu istiyor. 40 yıllık mücadele ile, kahraman şehitlerimizin izinde ve Önder Apo’nun yolunda yürüyerek bunu gerçekleştirdik. Görülüyor ki, bunun finalini 2018 yılında yaşayacağız.

Efrin’de başlayan savaş zaten Kuzeyde sürüyor. Rojava’ya, Başur’a, Rojhilat’a, bütün Kürdistan’a yayılacak, sömürgeci, soykırımcı faşist sistemi bu saldırganlığı içerisinde boğacağız.

MUTLAKA KAZANACAĞIZ

2018 yılını daha büyük savaş ve direniş yılı, daha büyük başarı ve zafer yılı haline getireceğiz. Kürdistan’ın özgürlüğü, Önder Apo’nun özgür yaşar ve çalışır koşullara kavuşması için ne gerekirse onu yapacağız. Biz bu saldırganlığa bu temelde cevap veriyoruz. Hareket ve halk olarak AKP-MHP faşizmini Kürdistan’ın dört bir yanında geliştireceğimiz kahramanca direnişle paramparça edip, yenilgiye uğratacağımızı, her türlü saldırısına karşı her yerde, seferber olarak direneceğimizi ve mutlaka kazanacağımızı belirtiyoruz.

İşte bu devremizin tamamlanması bunun işaretlerinden birisidir. Bu devremizi Efrin’in direnişine adıyoruz, devreye katılan yoldaşların böyle büyük bir özgürlük mücadelesi sürecine katıldıklarını ifade etmek istiyoruz. Tüm yoldaşların bu bilinçle Efrin’e saldıran düşmanın saldırganlığını kursağında bırakacak bir direnişin neferleri olarak nerede olurlarsa olsunlar bu büyük özgürlük yürüyüşüne, direnişine başarılarıyla tarihi katkılar sunacağına inanıyoruz. Bu temelde devremizi tamamlıyoruz. Tüm yoldaşların bu bilinçle göreve giderek faşist, sömürgeci ve soykırımcı saldırganlığı kırmak için insan üstü bir çabayla, Önder Apo’nun ve şehitlerin izinde kahramanca yürüyerek fedai zafer çizgisinin başaran neferleri olacağına inanıyor ve bu inançla bir kere daha parti yönetimimiz adına HPG Karargahı Komutanlığı adına diploma alıp mücadeleye giden yoldaşlara üstün başarılar diliyoruz.’’