Kayyum çukur ve çamurdur

Hakkari Belediyesi’ne atandığından bu yana DBP’li Hakkari Belediyesi’nin daha önce yaptığı tüm hizmetleri durduran kayyum, Hakkari halkını çukur ve çamura mahkum etti.

Hakkari Belediyesi’ne atanan kayyum sayesinde Hakkari merkez ve mahalleleri adete harabeye döndü.

Hakkari halkının yüzde 90 gibi yüksek bir iradeyle seçtiği BDP’li Hakkari Belediyesi, yaptığı hizmetler ile devletin ve AKP hükümetinin hedefi haline gelmişti. DBP’li Hakkari Belediyesi, kısa bir zaman diliminde, birçok hizmete imza atmıştı. Kadın ve gençlik kurumları açarak, yüzlerce gence ve kadına hizmet verdi. Belediye bünyesinde açılanan kurslarla yüzlerce insan meslek sahibi oldu. Kültür ve sanat alanındaki çalışmalarla birçok genç ve çocuk, sokaktan kurtarıldı ve sanatla buluşturdu. Bütün mahallelerin sokakları asfaltlandı, kaldırımlar yapıldı. Birçok park ve yeşil alan hizmete sokuldu. 90 yıldır temiz içme suyuna hasret kalan mahallelere içme suyu getirildi. Herkesin çok rahatlıkla sorunlarını ilettiği ve ziyaret ettiği belediye hizmet binası, Hakkari halkının ikinci evi hale getirildi. Tüm çalışma ve hizmetler, kayyum atanmasıyla sekteye uğradı.

HAKKARİ YASAK ŞEHİR OLDU

Hakkari Belediyesi’ne kayyum atanmasıyla birlikte adeta karakola çevrildi. Belediyesi binasının içerisinden onlarca polis görev alırken, çevresi ise zırhlı araçla ablukaya alınmış durumda. Belediye binasına girmek bir yana, yaklaşmak bile imkansız hale geldi. Kayyum ile birlikte adeta yasak şehir haline gelen Hakkari, yağmurların başlamasıyla birlikte çukur ve çamur deryasına döndü. Kayyumun çukur ve çamur hizmetinden sonra, şehir merkezinde bulunan ana caddeler, ara sokaklar, mahalle ve köy yolları kullanılamaz hale geldi. 

KAYYUMLA BİRLİKTE YAŞAM ZORLAŞTI

Yolların göletlere döndüğü Hakkari’de, çukur ve çamurdan yürümek adeta imkansız. Çamurdan dolayı yüzlerce öğrenci okula gidemiyor. Öğrencilerin bir kısmı ise yollardan oluşan çukur, çamur ve göletlerden dolayı okullarına zor ulaşıyor. Birçok aile de evlerinin yakınlarındaki okullara çocuklarını, özel olarak tuttukları arabalarla gönderiyor. Kayyum atamasıyla birlikte insanların yaşamları zorlaştı. Devletin belediyeye el koymasının yanı sıra DBP’li Hakkari Belediyesi’nin yapıp bitirdiği ve devam ettiği tüm çalışmaların tahrip edilmesine, Hakkari halkı tepki gösteriyor.