Kayyum işbirlikçileri ihya ediyor

Edremit’te belediyeyi gasp etmekle yetinmeyen devlet, halka ait arazileri de yeşil alan gösterip kamulaştırıyor, AKP’lilerinkini ise ticari alan ilan edip değer katıyor.

Van'ın Edremit ilçesinin kayyumu Atıf Çiçekli, ilçeyi parsel parsel AKP’lileştiriyor. 18. Maddeye dayanarak bir çok yeri imara açan Çiçekli, sahil kenarında halka ait küçük işletmeleri, mahkemenin yürütmeyi durdurma kararını dinlemeyerek kaçak yapılar oldukları gerekçesiyle yıktı. Kayyum Çiçekli, şimdi AKP’lilere para kazandırmak için yeni bir yöntem buldu.

Kayyum Çiçekli, halka ait arazilere göz koydu. Yurttaşların arazilerinin bir kısmını kamulaştırmaya başlayan Çiçekli, AKP’lilere ait arazileri ticari alan ilan ederken, AKP’li olmayan yurttaşların arazilerini de yeşil alan, ibadet alanı, park alanı ilan ederek kamulaştırmanın peşinde. Mahkemelerin yıkım kararını bile dinlemeyen Çiçekli, böylelikle AKP’lilere 70 milyon TL gibi bir para kazandırmayı planlıyor.

SÖMÜRGE MEMURLARIDIR

Konuyla ilgili bilgi veren DBP’li Edremit Belediye Eşbaşkanı Rojbin Sevil Çetin, bir yıl önce darbeyle belediyelerin gasp edilip halkın iradesinin yok sayıldığını hatırlattı. Herkesin bildiği gördüğü kadarıyla halkın iradesini gasp eden bu devlet memurlarının, sanki meşru bir siyasetçi, belediye başkanı gibi davranmaya çalıştığını kaydeden Çetin, "Mevcut Erdoğan iktidarının talimatlarını yerine getirmeye çalışan sömürge memurlarından söz ediyoruz" dedi.

HALKA RAĞMEN İMAR

Halkın yerlerinin halka rağmen imar adı altında şimdi gasp edildiğini ifade eden Çetin, başlattıkları projelerin değişiklikler yapılarak kayyumların çalışmaları gibi gösterildiğini kaydetti. DBP'nin sahil projesini reddeden devlet memurlarının şimdi kendi meşreplerine hayata geçirdiğine dikkat çeken çetin, şunları söyledi: " Kayyumla birlikte hiçbir resmi alana dokunmadan maliyeye verilen kiralama yoluyla insanlar oraları işletiyordu ve bir gece ansızın oraları yıktılar. Kamu kurumları ise hala sahili işgal etmiş durumda. Atatürk Orman Parkı belediyeye ait bir alan olmasına rağmen bize tahsis edilmedi. Şimdi kayyum kendine göre düzenleyerek özel işletmelere veriyor. Yürütmeyi durdurma kararına uymadan betonlaştırıyor. Halka rağmen, halkın onayı alınmadan mevcut imar düzenlemesinde de şahsi mülkiyetler kamu kurumlarına açılıyor. Kimi şahsi alanlar yeşil alan, AKP’lilerinki ticari alanlara dönüştürülüyor. AKP’nin karşısında duran yurttaşlarımızın arazileri ise yeşil alana dönüştürülüyor. Halkın malı gasp ediliyor. Amaç bunun üzerinden ilçe halkını AKP’lileştirmek.”