KCK’den ‘Mihemed Mirza Sindi’ açıklaması

KCK Dış İlişkiler Komitesi, KDP’nin istihbarat kurumu Parastin’ın eski sorumlularından Mihemed Mirza Sindi’nin bombalı saldırı sonucu öldürülmesine ilişkin yaptığı açıklamada “KDP ve Parastin’ın kendi iç hesaplaşmasının bir sonucu” dedi.

Parastin’ın eski sorumlularından Mihemed Mirza Sindi, 23 Temmuz’da Güney Kurdistan’ın Duhok vilayetine bağlı Zaxo ilçesinde, aracına yerleştirilen bombanın patlaması sonucu öldürüldü. KDP, kendi medya kuruluşları aracılığıyla Mirza Sindi’nin PKK tarafından öldürüldüğünü öne sürdü.

HPG, 29 Temmuz’da yayınladığı bir açıklamada Mihemed Mirza Sindi’nin öldürülmesi ile hiçbir ilgilerinin olmadığını bildirdi.

KÜRT HALKININ AKLINI VE VİCDANINI HAFİFE ALIYORLAR

Bir açıklama da KCK Dış İlişkiler Komitesi’nden geldi. Açıklama şöyle:

“KDP, birçok defadır Kürdistan Bölgesi Güvenlik Konseyi adı altında doğru olmayan, aldatıcı ve yalanlarla dolu açıklamalar yayınlamaktadır. Her seferinde hiçbir dayanağı olmayan suçlamalarla Kürdistan Özgürlük Hareketi’ni hedef göstermektedir. Son günlerde KDP yine Kürdistan Bölgesi Güvenlik Konseyi adına yeni bir açıklama yayınlayarak Hareketimizi, Parastin’ın eski sorumlularından Mihemed Mirza Sindi’nin öldürülmesinden sorumlu tutmuştur. Bu açıklama, bir yandan Kürt halkının aklını ve vicdanını hafife almanın bir göstergesi olurken öte yandan KDP’nin Kurdisan Bölgesi’ndeki hükümet kurumlarını kendi menfaatleri doğrultusunda nasıl kullandığını da ortaya koymaktadır.

KÜRT HALKI ARASINDA BÖLÜNMELER YARATMAK İSTİYORLAR

Kürt halkı, dünyanın ve Kurdistan’ın dört bir yanında Lozan Antlaşması üzerinde tartışmalar yürütüp tarihten dersler çıkarmaya çalışırken KDP, bu tartışmalara dahil olmaktan kaçmakla kalmıyor; Lozan Antlaşması’nın sürdürebilirliği için işgalci Türk devletiyle beraber Xakurkê ve Metîna’da ortak hareket ediyor. KDP, gerçeği yansıtmayan açıklamalarla Kurdistan halkını aldatmak ve Kürt halkı arasında bölünmeler yaratmak istiyor.

CELALEDÎN AİLESİNE YÖNELİK KATLİAMI GİZLEMEK İÇİN…

KDP’nin bu eylemlerinden en çok faydalanan güç, hiç şüphe yok ki işgalci Türk devletidir. Çünkü KDP, Kurdistan Bölgesi kurumlarını özellikle de Kurdistan Bölgesi Güvenlik Konseyi’ni işgalci Türk devleti ve MİT’in suçlarını örtmek için kullanmaktadır. MİT ve Parastin’ın Hareketimizi Mihemed Mirza Sindi’nin ölümünden sorumlu tutmasının amacı, MİT’in Mela Ehmed Celaledîn’in ailesine karşı işlediği katliam suçunu gizlemektir. Bu katliam kararının MİT’in Duhok’taki merkezinden alındığı bilinmektedir.

SUÇLAMALARIN TÜMÜ ASILSIZ

HPG’nin ilgili açıklamasında da ifade edildiği gibi; Hareketimizin Mihemed Mirza Sindi’nin öldürülmesi olayıyla hiçbir ilişkisi yoktur. İddia edilen suçlamaların tümü asılsızdır. Bizce Mihemed Mirzan’ın öldürülmesi, Kürt halkına karşı işlenen suçların açığa çıkmaması için KDP ve Parastin’ın kendi iç hesaplaşmasının bir sonucu olarak gerçekleştirilmiştir. KDP ve Parastin, Şengal’den Metîna ve Zaxo’ya dek terörist Türk MİT’iyle ortak hareket etmektedir. Bu uğurda birçok devrimci ve yurtsever katledilmiştir.

DUYARLI OLMAYA ÇAĞIRIYORUZ

Bizler, KDP’nin bu kışkırtmalarına karşı Kürt kamuoyunu, Kurdistan Bölgesi’ndeki tüm kurum ve kuruluşları, aydınları, özgürlük taraftarlarını ve Irak’ı duyarlı olmaya çağırıyoruz. Türk devletinin KDP eliyle Kurdistan Bölgesi’ndeki resmi kurumları ele geçirerek Kürt halkına karşı özel savaş geliştirmesine izin verilmemelidir.”